"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Friday, July 15, 2016

Sahabat yang sukar dicari ganti

Hmmmm. Tak tahu nak luahkan macam mana. 27 tahun aku hidup atas muka bumi ini, aku cepat sangat percayakan orang. Tak salah nak berubah, tp jangan buang orang yang penah hadir dalam hidup anda. Ingat ada sebab mengapa kita mengenali seseorang itu dalam hidup kita. ALLAH tidak akan hadirkan seseorang itu tanpa sebab. Terus terang hati aku terguris bila jadi macam ni. Kalau dia nak berubah, biarkan. Tak apa, hidup mesti diteruskan biar pun keseorangan.


Shuk, hang ingat tak lagi, tahun 2009. Detik hitam dalam hidup hang. Hang kena buang dari U. Berapa ramai yang ada dengan hang untuk bersama hang membantu hang bangun dari detik hitam tu. Boleh dikira dengan jari shuk. Yang ada dengan hang tak kira susah senang, mak bapak hang shuk. lepas tu kalau nak sebut pun dah boleh. Kawan serumah Zul, Paan, Iz, Is, Ej, Khairun, Lia, Insyi, Syida, Feeza, Fayya. Itu saja yang betoi2 ada dengan hang time tu. Depa bagi hang semangat untuk terus bangun shuk. sebab depa kawan yang hang tak boleh cari tepi jalan shuk. depa menghargai hang. Sampai la hang buat keputusan untuk masuk poli. depa masih lagi ada dengan hang.


Shuk, hang ingat tak kat poli, hang jumpa kawan baik hang yang hang kawan sampi lani, Ng Peng Yee. hampa dua saling melengkapi satu sama lain, tolong sesama sendiri, sampai kalau masuk office JTMK sorang2, mesti pensyarah akan ingat hampa bergaduh. lawakkan?.hehe. hampa dari masuk poli berdua ja, susah senang berdua. dan di poli juga hang dapat kawan yang betoi2 ada dengan hang susah senang selain Peng Yee. Aten, Anis, Ada, Ika. tak bermaksud yang lain bukan kawan2 hang, tp 5 orang ini sangat2 memahami hang, teguq hang bila hang buat salah, bagi nasihat.


Pengalaman hang shuk, orang yang hang dah kenal lama pun, tiba2 ja jadi orang lain. lepas ni aku harap hang tabah la shuk. 



Buat kawan2 aku, aku sayang hampa. aku menangis taip post kali nie sebab aku betol2 rindukan hampa semua. Paan, Zul, Iz, Is, Daus, Ej, Khairun, Lia, Insyi, Syida, Feeza, Fayya, Scott, Aten, Anis, Ada, Ika. terima kasih sebab masih lagi anggap aku kawan hampa. aku hargai hampa semua sepenuh hati aku. Hanya ALLAH yang mampu membalas jasa kalian semua.

Tuesday, June 14, 2016

Bercelaru

jujur aku xtau nk describe apa yg aku rsa skrg nie..good thing paper final exam dh abes..cuma nk siapkan report je, then settle la degree kt uthm sblm melangkah ke alam pratikal..3 thun kt johor, mcam2 aku alami..sorg2 kt bumi org, pendam sorg2..bkan xde org nk luahkan, ada..but org just bleh dgr je, org xpham apa yg aku lalui..ntah la..smgt aku mmg dh xde dh nie..aku harap sgt abes pratikal nnt, aku nk blik kedah, duduk ngan parent aku and jga depa..aku dh penat ngan dunia..Ya Allah, kuatkan hati aku Ya Allah..aku xkuat..

Thursday, March 17, 2016

down

Makin nk abes blaja, makin down smgt aku..tp aku gagahkan juga..nk diluah, takut  terasa..just vleh pendam je..hmm i wish u were here beside me ya shizuka..i really need u badly..i miss u so much..

Saturday, February 6, 2016

finding you ..

im still searching the ways to find u..i dont know how the end will be..but i'll try my best to find you..i just want we keep in touch..satu2 info yg i thu, u dh keja skrg..alhamdulillah..be strong, jgn cepat mengalah..

p/s : i dedicate this song for u Ya Shizuka..seriusly i miss u so much..