"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Wednesday, October 17, 2012

new life

so, today i have my muet : speaking test..there are 3 of us in our group..2 ladies and only me gentlemen..so, its going smooth even im a little bit nervous..my hand was shaking when i put my hand on the table..owh god, why im so nervous?.after all, i really enjoy it but my point, make me blurrrrrrrrrrrrr..hahaha..lucky the 2 ladies very2 supportive..thanx ladies :)


dah2, ckup english..nk tukar malay plak..masa muet td, ada kenal beberapa org..antaranya atikah, anis, ibrar and dbah akak najwa latif..haha..tertarik ngan perangai dbah sbb dia pling muda, and dia very2 peramah, cam mnja2, suka senyum..nnt law dh dpat gmbr, aku upload..gmbr xde lg sbb guna camera dia..



malam before tido plak, aku sibuk wat mini projek web programming..xtau la naper aku sgt berminat ngan php..nie antara page utama dalam website aku..tema mini projek adalah tokoh..



so, apa pendapat korg sal website aku nie??.aku cuba wat sesimple yg mungkin..xmo serabut2 and menepati tema je..haa, komen2.. :D

Monday, October 15, 2012

it's good to have problem

okay, skrg aku nk bercinta ngan blog aku balik..aku nk BW tiap2 hari, so that aku akan jumpa lg ramai kawan dan tambah pengalaman..


semejak dua menjak nie, byk org kawen..kawan2 yg sebaya pun dah kawen..and bulan 11 nie, abg aku yg no3 plak akan kawen..MAK, ABG NAK KAWEN GAK..tp ngan siap??.ntah, aku bru je jd single..xsmpi 24jam lg..tp aku kena senyum supaya family dan kawan2 xthu ape  yg aku rsa..org ckap senyum plastik..plastik pun plastik la, jnji org len akan gembira bila tgk aku snyum..org slalu law clash, maki2 bagai..tp aku ngan gf aku, clash cara baik..sbb dh xde jodoh..so, terima je ketentuan Allah..


so, nk ubat luka aku nie, aku akan dgr lagu senyum - najwa and insyallah - maher zain..bukan aper, bila dgr lagu2 camnie, aku jd kuat..byk bnda yg aku dh kongsi ngan dia..tp dh xde jodoh, trima je..bila dengar lagu senyum - najwa, aku akan senyum je..and bila aku dengar lagu insyallah - maher zain, aku akan rsa dugaan yg timpa aku nie kecil je nk banding ngan org len..setiap mslh ada jlannya, bergantung kt kita cmna nk hadapi smua tu..



it's good to have problem..problem make you think how to solve it..so smile :)

p/s : hope taun depan aku dpat msuk u..nk sambung blaja dlu supaya nnt sng msa depa..