"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Saturday, February 18, 2012

permulaan yg bosan tap penghujung yg gembira

salam

arinie aku nk citer sal ari sabtu 18/2/2012
ari tu besday aku n my niece, Irdina Qasrina
nie gmbr Dina and aku

Tengah makan jagung

so, ari sabtu (18/2/2012) umor aku dh msuk 23 thun manakala Dina plak 3 tahun..beza 20 tahun..
so, org yg first wish besday aku adalah Fiza, coursemate aku..thanx fiza..and xlupa juga pada yg len yg wish..ramai juga, so thanx yo very much.. =)




okok, smlm aku g stadium tgk bola, kedah vs selangor pkns..mmg berbaloi la aku amik tiket rm12..sbb puas ngan game tu, plus xkena hujan sbb dok at tmpt berbumbung..hee..aku p sorg je..so, nie la keputusan nyer..

KEDAH 1 (4) - (2) 1 SELANGOR PKNS




pape pun, mmg best la sbb men 90minit + 30minit + penalti = kedah menang..
mmg penamat hari aku yg gembira la..



Friday, February 17, 2012

minggu suka duka

..salam..

minggu nie aku nk citer la skit aper yg aku wat..hee..okok, aku start ngan ari ahad la, 


!!ahad!! 
aritu, ada kursus tuk dak DIP5 n DIP6..sal game, methodology, and cmna nk wat game la, tp sal sistem pun best juga..aku p dewan tu, dok dgr penceramah tu dok bg ceramah sal game, cool beb dia..sku dgr pun xde la tido sbb mmg best..tp msuk penceramah kedua dan ketiga, aku dh start ngatuk..dia punya presentation skill mmg out la sbb dia programmer, bukan lecture cam penceramah yg no 1 td..then pkul 1 rehat, tnggu makanan punya la lama, then last skali dpat gak mkan..aku amik 2 bungkus, sbb dh xabes..yg aku tension tu, slamber je dak2 kos len amik makanan yg xabes, xminta plak tu..huuu


!!isnin!!
ok isnin plak just klas cam besa, ada 2 kelas je..so, aku just fokus la, cuma ssah skit nk dpat an cara yg terbaik tuk algo tu, aku cam tension ngan subjek tu sbb lctere kurang skit ngajar..spnjang blaja algo, cuma 2 3 kali je dia tnjuk at papan putih tu koding, tu pun yg simple, lam haty aku, law simple camtu, aku pun bleh ajar..tp dia lctere, so aku relax je la..aku ngan koding nie, kira mmg makanan aku la walaupun aku xhebat sgt koding..


!!selasa!!
selasa aku dapat offer dari ms teoh tuk jd crew at 3rd kedah education expo..aku mmg excited, sbb miss ckap, kreteria pertama yg nk tgk ialah speking..amik ko, speaking kowt, aku bleh pham aper yg org ckap lam english tp nk blas alik tu ssah skit la, mau ketaq aku jawab..tp aku anggap nie sbg pngalaman la..so, aku ckap, aku agee la nk jd crew tu..


!!rabu!!
rabu xde pape yg best, cuma da midterm statistik la..hahaha..mmg best jwab sbb my partner xbwa calculator, so, pkat2 share calculator aku..siap tnggl jwapan ag at calculator, heee...kantoi sudah..tp aku bleh jwab midterm tu, mmg best la..then ada quiz hci, aku pun tkut nk jwab quiz hci nie, tp aku cool je jwab walaupun haty aku neves..last2 dpat soalan, tgk, ala, senang giler soalan nie.. ;)


!!khamis!!
khamis ada midterm tuk subjek human computer interaction(hci)..seyes sblm g klas tu, aku dok dpan komputer pkul 6 pagi smpi la pkul 8 pg, wat nota hci..so, aku kira lucky la sbb strategi aku tuk midterm hci nie amat2 menjadi..walaupun aku x jwab satu soalan, tp aku ttp puas hati sbb aku xgagal..hci nie kena byk baca, cam lectere aku ckap yg hci nie cam blaja law ataupun undang2..hahaha..kira time midterm tu aku kuar awl la ngan partner aku..then trus alik umah sewa dia..lepak2 jap, then trus blik alor star..dh smpi alor star tu , miss teoh msg dia nk jmpa aku..huuu..sal part time tu la..aku ckap aku ada at alor star, then dia sruh email dia borang2 tuk jd crew tu..bila aku reply bnda tu, ada msg msuk ckap aku dh terpilih jd crew tuk expo tu..so, aku pun gembira sgt la, sbb dpat duit, and dapat pengalaman baru.. ;P


sblm aku brenti menaip nie, aku nk share kata2 semangat yg wat aku berjaya lalui minggu sukar nie..hope dpat bakar smgat korg gak..




so, itu sje tuk minggu nie..semoga xmeluat bce..pape pun, thanx sbb singgah blog nie.. =)

Saturday, February 11, 2012

better and better..

salam..


kehadapan, kiri, kanan, belakang, atas dan bawah..huuu..ape yg aku ngarut nie..act aku nk citer tntng arinie. aku ada la wat keje skit sak java programming..then tgk movie..tp tgk at lam bilik je sbb xde org nk tman aku g tgk wayang..so yg pling sng, download and tengok sdn bhd la..heee..okok, aku tgk citer nie..2 2 citer hantu..



ok la, mai cek nk komen skit sal citer nie..cek tgk citer nie, bleh la, xde seram sgt..tp yg pnting. cek terhibur la.. ;)

rating : 3/5 (seram kurang)


yang nie aku xmo komen byk, mmg best..terutama skali sara ali, mmg mnjadi la..then tgk syere ayob yg cute..OMG..heee, asa cam fall in love la plak..eyh2, ape aku ckap nie..kesimpulan citer nie mmg seram, aku tgk antu merangkak at dinding..heeee

rating : 10/5 (sbb mmg seram)




ok, nie plak sal team kesayangan aku..KEDAH..mlm nie ada live Kedah vs Sabah..hope Kedah bleh menang..aku dok tgk gak game Sabah nie, nk ckap lemah, xlemah, nk ckap kuat, bleh than..so, to all Kedahan, lets support our team..PULUN KEDAH PULUN..harap gandingan import baru kedah menjadi la malam nie..



ok la, sebelum aku mengundur diri, jom kita renungkan qoute nie..




yang ikhlas : imperfect boyz

Friday, February 10, 2012

today activity (11/2/2012)

harinie xde ape pun yg aku wat..just men game and download movie..movie yg aku download ialah Bujang Terlajak and Sumpahan Kum Kum..

Bujang Terlajak tu aku dh tgk..nk kata best, bleh la, citer tu cam kosong je..hahaha..sorry la..nie pendapat aku..yg Sumpahan Kum Kum tu plak, esok pg bru nk tgk ;)  ..

malam plak aku just wat sedikit revision tentang java programing 1, subjek aku tuk sem 5 nie..wat msa skrng nie, still xmencabar ag sbb lebih kurang je ngan C++ yg aku blaja dlu..

so, sblm aku mngundur diri nk tido nie, aku ada satu pict yg memotivasikan aku tuk harinie ini dan hari2 seterusnya..korang cuba la renung2kan dan pikir2kan..



gud nite all..sweet dream.. ;)

Thursday, February 9, 2012

im sorry

im sorry..i know i was wrong but, please dont do it like that to me..i feel so much the pain..yeah even u dont mention my name but all ur statement are point to me..coz only we 3 right there..then i saw in mukabuku, u call me "si lembut"..OMG..how come u say like that to me??.sokay, its ur right, u can say anything u want..



This is crimper


crimp process


sy harap awk pham naper sy potong ckap awk..sbb cramper and crimper benda berbeza..tujuan sy nk betolkan aper yg slah..yg len tu, ntah la..you can say anything to me..

i will take your word as advise for me..i still respect u coz for me, u r my sister..and again im sorry..



yang ikhlas : insan terluka

Saturday, February 4, 2012

maybe its over

after a year..maybe its over..thanx those support me and her..but to hater, also thanx..nk sgt tgk aku sengsara an?.ok, korg dpat..so, puas hati x??.korg nk aku mati bru nk puas hati ke??.