"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Thursday, December 31, 2009

happy new year!!!

H appiness depends upon your outlook on life.
A ttitude is just as important as ability.
P assion find yours this year!
P ositive thoughts make everything easier.
Y ou are unique, with special gifts, use them.

N ew beginnings with a new year.
E nthusiasm a true secret of success.
W ishes may they turn into goals.

Y ears go by...... ...to quickly, enjoy them.
E nergy may you have lots of it.
A ppreciation of life, don't take it for granted.
R elax take the time to relax in this coming year.

1st time tulis blog taun nie...heee

smlm smbut taun baru sorg2...kat umah...si dia kuar ngan family...aku xnk kcau...so,aku ckap la ngan gmbar dia lam phone aku...then aku goncang2 crystal ball yg dia bg tu...then lam pkul 1 lebih bru aku msg ngan dia...time tu aku sonok giler...dpat gak aku msg ngan gf aku b4 aku tito...ayg,iloveyousomuch!!!..abg akan setia ngan ayg... :)

Happy New Year!!!!!!

gud bye 2009,welcome 2010...igt nk spent time ngan si dia but sia dia hang out ngan family...aku nk watpe mlm nie??.tgk tv jelah...huhuhu...sorg2...slamat gambar si dia n crystal ball ada tuk teman aku...aku xkisah klau org kta aku giler sbb aku ckap ngan gambar...biar la,itu hidup aku...aku syg dia...dia gf aku...pe2 pn,happy new year to all...kepada semua pembaca blog aku,aku nk ucap kan thanx sbb sudi bce...sesungguh nya,ini psal hidup aku...k la,aku nk tgk blogger boy nie...mmg best citer dia...fun...but sometime sad...heee...

Wednesday, December 30, 2009

suka duka taun 2009

esok dh taun baru....hope taun 2010 nie beban aku x byk sgt...aku nk fokus study aku...and x lupa gak gf aku,aku nk jga dia elok2...wlau sibuk mana pn aku taun depan,aku akan tetap cari waktu tuk dia...hanya dia kat hati aku...hanya dia gf aku...aku xkisah klau org nk ckap aku nie syok sendiri...owh ya,taun depan aku akan masuk polimas,jitra....heee...dekat ngan umah aku...td g UiTM,g jmpa lecture and PA aku...then aku jmpa En. Iderus,pengajar kokurikulum aku...mulai skrng,UiTM hanya tnggal knangan je bg aku...but,klau aku free,aku aku g gak melawat lecture,PA n En iderus...act,ramai ag lecture yg aku nk jmpa but dia cuti arinie...maklum la,minggu depan dh start kuliah...taun nie gak taun aku yg paling aku x dpat lupakan...aku dpat knal adek2 aku,aku dpat kwan baru...mmg best...yg aku xleh lupa adalah pd 19/11/2009...aku jmpa ngan blogger gurl aku...she 15 but cara dia x mcam 15...i like the ways she care about me,her love...seyesly aku mmg terpikat kat dia...and aku dh mula nk fikir psal nk tunang 5 taun ag...maybe it just my dream but i will chenge my dream to reality...huhu...aku xleh lupa pandangan mata dia,smpi skrng pn aku xleh lupa n aku xkan lupa...i hold her hand on the day i meet her,i like her smile...credits to paan coz sudi bwa aku g ipoh...aku juga xkan lupa 4/12/2009...owh ya,taun depan aku xkan sambut bday seorg2 ag sbb aku akan smbung bday dgn dina or nama panjang dia Irdina Qasrina binti Mohamad Shaukhi...dia nie anak sedara aku...so,start 18/02/2010 aku xkan smbut bday aku sorg2 ag...heee...byk ag nk tulis but aku ada keje nk kna settle...aku keje kat cc nie pn smpi 3/1/2010 nie je...then aku akan balik kedah... :)



to nurul faizah
ayg,text abg bila dh dpat phone...i miss u so much...i feel my life empty without u...

lonely :(

...i feel so lonely...where r u dear??.dont u know that i really miss u??.i worried about u...text me a.s.ap after u get ur phone...

Tuesday, December 29, 2009

BERHENTI TULIS BLOG

aku ade pikir nk brenti tulis blog...dlu pn aku dh trpikir...aku x kisah org nk bace...tp maybe taun depan aku sibuk...aku nk smbung blaja...then aku sibuk ngan ayg aku....aku nk bhgiakan dia...aku nk wat dia happy...xnk dia sedey2...ntah la...sometime people get me wrongs....i think better i stop bloging before anythings happen...i love u ayg...i swear!!!huhu... :(

Monday, December 28, 2009

only you in my heart

to nurul faizah :

abg mnta maaf kat ayg...abg thu abg salah...tp jgn putus an hbgan kita...please ayg...abg snggup watpe je tp jgn mnta abg tnggal an ayg...please ayg...abg xthu cmna ag abg nk ckap...klau perlu,abg sndiri akan jmpa ayg kat umah ayg...abg snggup wat pe je tuk pertahan an hbngan kita nie...

this song only for nurul faizah




Lirik: In My Life
Artis: Asna

There’s something in our heart
We shared the same feeling
We lived under one sky

We were meant to be together (together)
I wanna hold you in my arms forever
Don’t wanna let you go

Every night my soul cry out loud
I need someone in my life
Thank God I found you
You lighten up my life

im stupid right???

bodoh nya aku...sbb 1 perkataan je,hbngan aku nie jdi x mnentu...knapa aku sgt2 bodoh???.aku bleh nmpk kesetiaan dia...tp aku bodoh wat dia cmtu...tp abg x penah anggap ayg cm2...x terniat pn nk kta ayg cm2...plez ayg...plez trima abg balik....

Wednesday, December 23, 2009

to all PMR candidates!!!

...hurm...
...congrats to all pmr candidates...
...result finally out...
...hope u'll happy with ur results...
...try harder in SPM...
...PMR is nothing compare to SPM...
...if u get suck in PMR that not mean that ur SPM also suck...
...its all ur...
...if u work hard,u will get good result...
...trust me...

GuD LuCK!!!

...just wanna say gudluck to all my sister...seyesly im so nervous to know their result...bby,bubu,ekin n mira...hope get a good result... :) ...really hope u'll happy...



....and to mama,papa miss u so much...take ur time sweetie....

Monday, December 21, 2009

scofy my sweet baby!!!


...igt ag x scofy??? ...
...nie scofy...

...my baby...
...aritu aku ada send scofy kat mama...
...camni la bju scofy time tu...



...baju nie mama yg wat...
...nice giler...

...bby pkai bju baru yg mama wat...

...baby sungguh comel in pink...


...thanx ma!!! ...
...really2 love u feeza!!!...
...jaga anak kita nie elok2 aw...
...huhuhu...

Friday, December 4, 2009

Happy Birthday Bby Feeza

DON'T FORGET ME !!!

The heart of angel
Just having you close fills me with love and hope
Nothing is impossible with you by my side
You're my little angel.
I Love You so......




...aku ada antar gift kat sayang aku nie...
...nama dia scof...


...jaga scofy elok2,jgn wat cam patung barbie syg dh la...
=p

Monday, November 30, 2009

langit dan bumi

...hurm...idk how to start it...org kata cinta itu buta...bg aku,mmg betol...tp...cmna korg rsa klau kapel korg tu lebih kaya dri korg,lebih berpengaruh dri korg, (klau korg gurl,that ok la tp klau boy plak???) ...senang ckap x setaraf la...seyesly,aku nie bkan org senang tp x ssah sgt...aku cinta dia tp aku ngan dia cam langit ngan bumi...maybe aku bleh dpat an dia tp aku xleh bg kemewahan kat dia...skrng maybe dia ckap ok,but later kita xtau...aku just bleh bg kasih syg je kat dia,aku hnya bleh care je psal dia tp aku xleh bg dia kemewahan...tp aku ikhlas cinta dia...im sorry syg...i need time to alone...i cant do my promise to text u tonight...abg agak trtekan skrng...sori if i dont reply ur sms...

Tuesday, November 24, 2009

a happy days

...ok...
...let start from here...


_________________18/11/2009___________________


...byk x???...
...nie la tin yg aku kmpul selama 1thun...

...tu bru 1 beg...

...nie ada lg 1 beg...


...nie ada lg 1 beg...
...semua skal 18kg...
...hohoho...


_________________19/11/2009___________________

...aku gerak g kl ngan paan dlam pkul 10.30...
...dlam then singgah ipoh jap...
...pkul 1.10 tghr aku smpi btol2 depan skula convent...
...jumpa blogger girl aku...
...act,aku fall in love ngan dia...
=)


...kitaorg lepak Jaya Jusco Ipoh...
...first time aku smpi sni...
...then kitorg mam dlu...
...mam kat bby's feveret place...
...McD...

...then,lam pkul 3.15 aku balik...
...sblum naik keta tu...
...aku ada bg bby gift...

...nie la gift nyer...
=)

...bby pn ada bg gift kat aku gak...

...bby bg aku crystal ball...
=)


...then continue to kl...
...dlam pkul 7 kot smpi umah paan...


_________________20/11/2009___________________

...pg tu,kat umah paan...
...aku ada trnmpk 2 ekor kucing...

...yg putih tu nama dia putih...
...yg oren tu nama dia oren...

...putih nmpk cam besar tp umor diorg sebaya...
...putih mnja giler ngan aina...
...oren plak mnja ngan mira...
...2 2 adek paan...

...aku lebih suke ngan oren sbb tu colour feveret aku...
...nie gmbar aku ngan oren...

...oren nie xleh dduk diam...
...tu yg gmbar jd camni...

...putih tgh posing time aku snap pict nie...
...so cute...
...aku pegang putih,cam pegang kapas je...
...lembut giler...


_________________21/11/2009___________________

...arinie aku g umah abg aku...
...lepak sana...
...aku jmpa ngan anak buah aku...
...syasya hana dan syafi hana...
...syasya kish pp aku...
...dia mnja giler ngan aku...

...nie gmbar yg aku tngkap...

...syasya kakak,syafi plak adik...

...senang je nk tngkap gmbar syafi nie...

...then aku g desa water park...
...abg aku bwa...

...yg tgh jalan tu akak ipar aku...
...yg baju hijau tu abg aku...

...nie time nk balik...
...smpat ag aku snap pict syasya...

...malam tu aku lepak2 ngan akak aku...
...smbil2 main farmville n cafe world...
...game kat facebook...


_________________21/11/2009___________________


...arinie aku g main bowling...
...abg aku blanja...
...adeih...
...aku mna la reti main bowling...

...kitaorg main bowling kat Endah Parade...
...huhuhu...

...petang tu aku g KLCC sorg2...
...sbb dh jnji nk tgk wayang ngan paan...
...tgk citer pisau cukur...
...paan,aku,farah,yong,mira,aina n mak paan...
...tgk la citer tu...
...agak funny...
:)
...3 star from 5...

...then lepak2 la lam KLCC tu...
...then ayah paan smpi...
...dia blanja kitorg semua mam...
...aku mam spegeti...
...sedap giler...
...paan n aina mam alferdo...
...yong pn mam alferdo...
...farah mam mee hainan...
...mira mam pe ntah...
...mak paan mam pizza...

...mmg best...



_________________21/11/2009___________________


....arinie aku kuar ag...
...kali nie kuar sbb farah yg ajak...
...kitaorg g Mid Valley...
...farah g karok ngan ngan mmber dia...
...nama raisa kot,ejaan x pasti...

...aku,paan n yong plak tgk senario episod 2 : beach boy...
...bg aku,x klakar sgt...
...2.5 star from 5...

...bas aku pkul 5.30ptg...
...so pkul 4.30ptg,kitaorg dh kuar dari Mid Valley tu...
...tp malang nyer aku trlepas bus...
...adeih...
...pkul 6 bru smpi kat PUDU...
...stuck lam jam...
...adeih...
...then kitaorg patah balik la...
...tp x blik umah paan ag...
...kitorng g mam nasi lemak dlu...
...huhuhu...
...sedap giler...
...then g PUDU balik...
...beli tiket baru...
...pkul 9pg esok...

...malam tu gak zul ajak teman dia mam...
...g mam nasi lemak kat bulatan kg pandan...
...nasi lemak ag...
...huhu...
...tp aku mam sebungkus je...
:)

...balik tu aku lepak lam bilik paan...
...smbng2 ngan aina...

...gmbar nie nuetral...
...x edit lngsung...
:)


_________________21/11/2009___________________

...bgn pagi...
...aku siap2...
...bas pukul 9pg...
...aku smpi penang pukul 2ptg...


Friday, November 20, 2009

blogger girl

title : i meet my blogger girl
date : 19/11/2009
day : thursday
time : 1.22pm -3.22pm
location : jaya jusco ipoh


...i gonna miss that day...i meet my sweetie...someone name nurul faizah or i call bby,angel,blogger girl,adeq...seriously that was my first date..im very2 nervous...thanx dear coz spent your time to hangout with me...i swear to purpose u one day but depends on ur status..really damm love u...never find other gurl...just wait for u...thanx for the crystal ball...

i got a letter from her..
its sound like this.



hye shuk,
this crystal ball is for you.
shake it when you miss me.
the flying gliters shows i miss you too.
do take care of it.
i'll always miss and love you.
take care of yourself.

<3


thanx so much...
i'll upload the crystal ball a.s.a.p
it nice...
every time i want to sleep...
i take the crystal ball n hold it...
kiss it n then sleep while my hand holds it tight...
:)



i also give her a pink box (her feveret colour)..
in the box content :
1) PAPADOM (DVD)
2) a LOVE LOLIPOP
3) a letter



i really fall in love...
OMG...
i swear never ever forget that day until my end of life..
that my sweet memory in my life in this year...
just wait what will come when ur bday...



next time i want to meet ummi n abah...
also want to meet ur bff (lulu,tedy n bubu)
really2 bhgia with u...
very sporting n open minded...
will try to love u the way you are...
only u syg...
i swear...



p/s : thanx paan drive ktorg g jj wlaupon kita trsilap jalan...thanx gak sudi bg kitaorg time tuk berdua.

Tuesday, November 10, 2009

=)

...hurmmm...hepi giler aku bila tgk adek2 aku hapi...mira,ekin n bby dh abis pmr...lia,insyi,finy,faiqah n syahidah pn dh abes exam...lily ngan sue plak tgh final,hope korg bleh watla,just do ur best... :) ...bg abg,klau abg bleh wat adek2 abg hapi,that mean abg hapi gak...xkisah brapa byk pn mslh korg,abg ada utk bg nasihat or settle an or ringankan mslh korg...abg nk korg hapi sbb korng je penyeri hidup abg...korng je yg mmpu wat abg hapi...

Sunday, November 8, 2009

wat la pe pn yg korg nk buat...

...hurmmm...naper la cmni...lpas 1 probs...dtg lg 1 prob...dlu mira...skrng bby...hurmmm...ntah la...aku xthu nk ckap pe ag...aku sedar aku nie hanya abg angkat...xde hak lngsung nk paksa diorg..but...klau la korg bleh rsa pe yg abg rsa...betapa susah jadi abg...bertapa risau abg...even abg yg laki nie pn xde nk gaduh2 ngan org...biar je org nk ckap pe...sbb org yg knal kita thu kita cmna...biar dia nk maki or kutuk2 kita...pengecut???.naper???.klau x gaduh pngecut la???.hurmmm...ntah la...aku just nasihat...aku xde hak nk paksa...

Friday, November 6, 2009

abang adalah abang

...jd abg bkan senang...jd abg kna byk sabar...jd abg kna utamakan adek2 dlu...jd abg byk tnggunjwab...jd abg kna kena berkorban...jd abg kena berfikiran terbuka...jd abg memenatkan...tp yg best bila jd abg adalah lihat adek2 dia bahagia,happy n berjaya...xde pe yg bleh wat seorg abg gembira selain lihat adek2 dia bhgia,happy n berjaya...


Thursday, November 5, 2009

dugaan lagi....

....hurmmmm...aku dh agak cam ada yg x kena ngan minggu nie...it start with my money stuck in CDM...then aku ngan adeq aku cam dingin je...mslh nk bayar sewa umah...then arinie tayar motor aku yg aku naik pecah...esok pe plak???..maybe mati kot...






...arinie sperti biasa aku bgn...aku x dpat tito smlm...byk bnda yg aku fikir...aku kuar umah pkul 7.00pg...g pantai bersih,lepak kat situ sorg2...tenangkan fikiran...then aku balik...odw nk balik tu,tayar motor aku naik pecah...slamat time tu aku x bwa laju...klau x,mmg x smpat la aku tulis blog nie...aku call paan,igt nk suruh dia amik tp aku lupa dia kna msuk dewan exam b4 8.15pg...great!!!...now aku stuck tepi jalan...then ada la sorg india nie tnya aku psal pe...aku ckap tayar pecah...dia nk tlg p aku ckp xper la...then ade sorg abg melayu nie dtg...dia tlg tukar an...then kna plak bayar rm15.00....adeih...duit lam wallet ada rm3 je...then aku sruh la abg nie ikut aku balik sbb aku nk amik duit...slamat dia ok...smpai kat kwasan umah aku...aku pnjam duit kak alia dlu...then bayar la kat abg nie...skrng nie aku dh hutang kak alia rm15.00...bila la duit aku kat bank tu nk dpt blik...i need i a.s.a.p...xkan aku dh mati baru nk dapat balik???

Wednesday, November 4, 2009

im a loser

....hurrmmmm....this week very tough for me...idk what wrongs with me...ahhhhh...maybe this repay for me...now...i have nothing...im a loser...again...im try to stand up like other...but..im a loser..

Tuesday, November 3, 2009

PANTAI BERSIH




...nie aku kat Pantai Bersih...
...heeee...
...aku sje je g sna sbb tnsion smlm...
...lpas g tu...
...lepak jap kat tepi pantai...
...tenang jiwa aku...











...sana tu ada la pulau...
...aku biasa g tp jarang gak la...
...heeeee....
...klau g pn g kat nasi beratur...
...x pn antar zul g airport...
... :) ...




...oh ya...
...dlam aku dok jalan2 sepanjang pantai tu...
...aku ada nmpk ketam kecik nie...
...puas aku tngkap...
...dh la warna putih...
...lari laju wlaupn ketam lari ketepi...
...klau nmpk la...
...ketam tu ada dlam kulit kerang tu...
...ada gak nmpk yg besar...
...tp bleh tgk je la...
...nk tngkap nnt kna sepit plak...
klau x kena sepit,msty dia dh masuk lubang dlam pasir...

Monday, November 2, 2009

salah mesin tu la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...arggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh...tension btol la..bnda tu bkan salah aku...smlm aku msuk rm120 kat mesin deposit tu...tp x kuar resit...g check...then org dia kta duit aku x msuk ag...mmg tnsion...td aku g balik kat bank tu...duit aku tu x juga msuk2...kna isi borang plak...naper x suruh je mesin tu yg isi...bkan slah aku tp slah mesin tu...sbb mesin tu la aku kna tnggu semingu paling kurang...bnda 2 minit jdi semnggu...adeih..duit tu aku nk byar umah kot...naper la jadi camni???.tension giler nie...haty plak x tenang skrng...pikir psal duit tu la...i really need that money...

hari ini adalah hari selasa!!!

...smlm ym ngan adek lia...dia ada probs skit...die citer kat aku...then aku nasihat la cmni2... :) ...arini ntah la...bgn pg td tgn kanan lenguh2 je...penat pn ada...ntah la...aku cam x btol je arinie...japg nk g bank jap...ada hal ngan org bank tu...adeih...

Sunday, November 1, 2009

3 words to answer all my question!!!

a boy ask the that he love...

boy...
...why im still waiting for u although u already have someone else....why not i move on n find other gurl???...why must i give my heart to u???...why must i should care about u???...why must i always miss u???...why must i be with u???...

then the gurl answer with a very simple answer...
idk...


then the boy leave that gurl...
he crying...
he talk to himself...
only 3 word to answer all my question...

I LOVE YOU


please give me a chance....
i really love u...

Saturday, October 31, 2009

so sorry...

....ahhhh....smlm nk wat tp x jdi plak...adeih...nnt dh siap aku letak kat blog nie...
im promise...heeeeee....

Friday, October 30, 2009

status make me crazy...

...hurmmm...do love someone???..off couse u have right???..even im single but i know we should understand our bf/gf...then we should trust each other...talking about far love,for me its a kind of happy love...its really test us...yeah i agree if you all say that its hard to couple if someone here n someone there...how to communicate each other???..how to date???...how how and how...but trust me,if u n ur gf/bf sucses to manage it,it gone be so sweet...that what i try to do...not an experiment but its true...i really love her...i hope i can get her n be her bf but i dun care about status couple or scandal or brother or adek or sister...what more important to me,i always be with u n will keep u safe n take care about u n will face problem together...that my promise to u...

Wednesday, October 28, 2009

hurmmmmm....

...smlm aku mcg ngan dia kejap je...aku pham dia pnat sgt2...aku smlm lepak dpan laptop ngan mmber aku...try cari driver audio laptop dia kat internet...tp x jmpa...klau jmpa pn xleh install...adeih...cmna aku nk wat nie...paan smlm tito awal giler..dia tito sblm pkul 8 mlm kot...then jga pkul 2 pg kot...pas2 dia ckap dia lapar...aku pn time tu tgh lapa gak...paan start enjin keta then g NASMIR...makan roti canai 2 ngan teh tarik gelas...mmg sedap...balik dri NASMIR tu aku on rock lagend jap then trus tito...pkul 4 kot bru tito...zZzZz...


plan nk g ipon bersama paan (lamdha)

...minggu depan dh kuar result...adeih...hope dpat...isau aku...klau x dpat cmna??...tu la,dlu men2 sgt...adeih...hmmm,smlm plan ngan paan(lamdha) nk singgah ipoh...maybe lepak lam sejam je kat ipoh...tu pn sbb nk jmpa adeq aku...then truskan prjalanan g kl...sje je aku nk hang out kat kl...nnt bleh jmpa fruitchild aku...huhu...syasya,uncle miss u so much...dun 4get ur kiss aw...heee...owh ya...arini adeq(feeza) aku ada dance competiton...just do ur best n gud luck...hehehe...can wait the result...dun 4get to tell me adeq...

Monday, October 26, 2009

rock lagends lvl 80 n lvl 59

...smlm bosan giler...aku on9 tp xde sapa2...heee...seperti biasa aku men rock lagend...skrang dh lvl 80 dh...semua skali 100 lvl...that mean lg 20 lvl...hohoho...tp penat la...aku main 2 profile...1 lg nama baby dh lvl 59...esok dak umah aku dh start final...aku wish gud luck la... :) ...wat elok2...adeih...aku xtau nk citer psal pe...i miss my wife so much...heee...k la...my wife is on9 now...cau dlu...






Congratulations, you're now a level 80 guitarist!
Awesome! You can invite more groupies! Groupies give you star power in battle!

Get more groupies now!
Earn 20390000 Fame for Level 81














Congratulations, you're now a level 59 keyboardist!
Awesome! You can invite more groupies! Groupies give you star power in battle!

Get more groupies now!
Earn 5690000 Fame for Level 60

happy!!!

...just want to say that aku amat2 bahagia...that all... :) ...

Saturday, October 24, 2009

my kad raya!!!

...this time aku nk tnjuk an kad raya aku yg sulung pd thun nie...yg hantar kad nie ada la feeza...syg feeza sgt2... :) ...thanx aw feeza...special edition ag aw...



finally

...huh...what a tough day...so cruel...but im not alone...feeza always with me... love u so much...thanx...ptg nie nk blik kedah...nak amik kad yg feeza antar...esok pg blik penang blik...miss my mum and my dad...offer dari U pn lmbat ag nk thu...dlm bulan 11 kot...then nk g jom heboh kat batu kawan... :) ...finally i can smile...

Friday, October 23, 2009

try to make my life better but ....

...bateri fon aku dh low...aku nk marah dia but aku xleh slahkan dia...kenapa aku slalu pntingkan prasaan org sedangkan prasaan aku nie xde spa nk jga prasaan aku...shit...aku baik sgt ke???...btol kat adek ebowt...org baik slalu kena pijak kepala...pe yg aku bleh wat???...charger aku dh rosak...bkan aku x pesan,aku pesan...tp nk wat cmna...dia mmber aku...aku serba salah...yg aku mampu buat smntara wak2 nie adalah bersabar...hati aku nie dh trlalu byk luka...dh byk kali trguris...klau aku mati...aku wat org yg syg aku sedey...idk what to do...please help me...arrrrrghhhhhh...life so cruel to me...let me die if that the best ways to all...please take my life...i try to be strong but i fail...im a loser...

Wednesday, October 14, 2009

bulan ko wat aku tension r!!!

....seyesly fucking shit...hari yg amat malang skali bg aku...dh lma aku x nages...but arinie ada sorg tu berjaya wat aku nages...aku xthu pe motif dia...tp aku xkisah...aku dh byk kali kna...aku dh lali ngan semua nie...ptut la ptg td aku rsa nk mati je...adek opie plak dok marah aku...jgn sebut psal mati la...adek,abg mntak maaf...abg x ptut ckap cm2...ajal maut jodoh pertemuaan ditangan tuhan...aku kna pasrah...kesedihan itu sbahagian dari hidup aku...yg happy muka aku...yg sedih hati aku...pe pn aku x brdndam ngan dia...thanx atas penjelasan yg x jelas tu...ntah la...aku tgh pening...ngan msalh prasaan...ngan mslah duit sbb kad aku wat hal...ngan mslh diri sndiri...senang kata hidup aku = masalah...xde sapa yg aku bleh kongsi...even aku ramai adek...nvm...aku bru je brenti nages...nages aku bkan nages tipu...aku nages sbb ia dtg dri hati aku yg sedih...hati aku yg trluka...xper...aku akan try to fix myheart...but...after get back my heart from someone that i love....adek mira aku penah kata...hidup nie slalu kejam ngan kitaorg...mmg btol kata adek...abg x nafikan...esok pg aku igt nk kuar g pantai bersih jap...lam pkul 6.00pg...aku dh gila...aku btol2 kna amik msa utk trima apa yg berlaku...








to bulan...ko la pnca mslh nie...klau ko x mncul...aku hidup bhagia je ngan adeq aku...ko wat aku ngan dia bertengkar...ko hampir wat aku mati ko thu x???...mulai skrng,ko jgn muncul lg dlm ym aku...aku dh delete nma ko...ko x jujur...ko keje kat JJ la...umor 19 la...pe lg yg ko nk tipu....ko silap skit je...tp aku bleh hidu silap ko...fuck r!!! ...

Monday, October 12, 2009

please help me if u love me...

...owh no...
...im going crazy...
...cian kat si dia...
...aku wat dia srba salah...
...wat msa nie elok aku seorg2 dlu...
...aku nk pikir balik pe yg trjadi...
...aku nk cari jalan penyelesaian...
....dont call or text or ym or fb on ms or fs or tagged or anythings except it really2 urgent...
...i hope all of u can understand me...
...aku bru pas ckap ngan ma aku...
...aku rindu giler ngan ma n abah aku...
...aku nk rehat ...
...sehari pn jadi la...
...aku benar2 nk lari dri hidup nie sebentar...
...aku nk amik msa utk tenang kan haty aku...
...bila aku kmbali nnt...
...aku akan layan korg semua cam biasa...

Sunday, October 11, 2009

poem that i like

SONNET 18

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate,
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date,

Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm'd,
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd,

But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou owest,
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou growest,

So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this and this gives life to thee.



William Shakespeare

Friday, October 9, 2009

my future???

...skrng pkul 3.38pg...org lain tgh nyenyak tidur dan dibuai mmpi indah...tp aku still xleh tido...dh seminggu aku xleh tido...dlam pkul 4 or 5 bru aku bleh lelapkan mata aku...aku asyik trfikirkan future aku...aku buntu...esok pkul 10 pg dh kena buka cc...adeih...hope aku bleh bgn awal...im really love u feeza...im yours but just in ours dream or maybe my dream only...i'll keep waiting...u r so sweet...u really care about me...i cant imagine if we together...once i get u,i wont let u go 4ever...

Jika Ku Seorang Robot





...jika ku seorang robot...
...nombor-nombor darahku...
...jasadku import export...
...besi logam dagingku...
...sinar matahari solar...
...nyawaku tenaga letrik...
...otakku macam peluru...
...bernafas pun tak perlu...













...meneliti lebuhraya...
...mengawal si pasaraya...
...mata-mata dari angkasa...
...jika ku seorang robot...
...tak perlu ada komplot...
...kawan-kawan semua robot...
...25 jam sehari...
...8 hari seminggu...











...jika ku seorang robot...
...nombor-nombor darahku...
...tak perlu ada komplot...
...besi logam dagingku...
...jasadku import export...
...meneliti lebuhraya...
...mengelilingi angkasa...
...jika ku seorang robot...






Thursday, October 8, 2009

keliru = confius = celaru = ssah hati

...nothing interesting about this post...
...just want to tell...
...aku sering pikir msa depan aku...
...umor dh 20...


...nie la keyboard yg aku beli aritu...
...tp adala hmba ALLAH ni yg cam jeles je aku beli...
...dia ckap aku mnbazir je...
...yg heran tu,mmber aku ada beli gitar karan...
...harga RM600++,xde plak dia kta mnbazir...
...keyboard aku yg xsmpai seratus nie gak yg mnbazir...
...adeih...
...thu la ko alim tp agak2 la nk ckap...
...sia2 g surau tiap2 ari tp ckap x jga haty org...






....aku turut dalam dilema...
...aku ada suka kat gurl nie... ...tp dia ada bf... ...sblh tgn aku cuba tackle dia tp sblh tgn lg xnk dia clash ngan bf dia... ...aku jd serba salah... ...aku xthu pe yg aku patut buat... ...tp aku benar2 fall in love ngan dia... ...dia sgt2 care aku... ...dia slalu wat aku happy even dia penah wat aku mnagis skali... ...aku buntu....
"Faizah,would you be my gf???" ...i really hope that u say yes but i already know the answer... ...no right???... ...that ok... ...i understand...




I love the way you look at me,
Even it just a picture.
I love the way you kiss me,
Even it just my dream..

I love the way you make me so happy,
Even you not in front of me.
I love the way you say, "I Love You,"
Even you already someone.

I love the way you touch me,
Even it just my felling.
I love that you are with me,
And i glad that i know you.






to bulan :

...nie la stick egg...
...shuk yg letak nma tu...
...yg petak tu egg bread...
...heee...
...my breakfast...

Tuesday, October 6, 2009

sakit... =(

...arinie rabu...
...time adek2 aku tgh jwab pmr...
...time tu la aku rsa kepala aku brdnyut dnyut...
...saket dowh...
...dh 2 3 ari aku rsa kepala aku brdnyut dnyut...
...maybe tekanan darah aku rendah kot...
...ptg or mlm nie aku nk g klinik...
...tgk la pe yg jadi nnt...
...aku harap mira,feeza n ekin bleh jwab...
...wlaupn abg xde...
...tp...
...abg doakan korg...
...just try ur best...

Sunday, September 27, 2009

family aku...


nie RAKOK...
pe tu RAKOK???
RAKOK nie ialah restoran kat Kuala Kedah,Kedah...
aritu aku ngan family aku g dinner kat sni...
heeee...
sedap...







nie plak ikan yg jadi mkanan ktaorg mlm tu...
sumpah aku x bunuh ikan nie...
heeee...











nie plak aku...
tgh dukung anak sedara aku yg umor 3thun...
heeee...
manja giler dia ngan aku...













nie plak abah aku...
heeee...
tgh watper ntah...
yg pkai bju kelabu tu,abg angkat aku...
abg Midi...
dia la yg sponsar...
thanx abg...
yg pakai tudung tu mak aku...
heee...
yg bju oren tu plak abg aku no 1...




sblum balik,kitaorg ada tngkap gmbar...
nie semua family aku...
cuma kak huda akak kak ipar no 1 aku n baby syafi je x ada lam gmbar nie...











nie plak family aku ngan abg Midi..

Tuesday, September 22, 2009

raya raya raya!!!

masa kat kg aku






...nie aku tngkap kat umah Tok Wan aku...
...sungai kat depan umah Tok Wan aku...






kat Kg Seberang
(seberang tu mksud dia kita kna seberang sg dlu,nma kg yg btol aku xtau...heee)






...nie plak lembu aka cow...
...heeee...
...cow nie kna kurung...
...sbb takut kna pnyakit H1N1...
...adeih,silap2...
...penyakit kuku kaki tgn mulut...
...heeee...





kat umah Pak Jang aku






...nie plak aku tngkap kat umah pnjang aku...
...msa senja...
...matahari tgh tngelam...
...hehehe...









...nie aku sje je tngkap...
...hehehe...
...kat Sg Korok,Jitra...











...nie sawah padi kat tepi umah pak jang aku...
...gunung yang kat blkang tu klau xslap...
...Gunung Keriang...







My Sweetie






...nie plak bdaymate aku...
...dia la yg lahir sama ngan bday aku...
...18/02/1989 n 2009...
...hehehe...











...nma dia Irdina Qasrina...
...aku pnggl adek or dina je...
...comel an...
...xthu la klau ada org ckap x comel...