"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Friday, October 3, 2014

sudah mampu menarik nafas pnjang.

alhamdulillah..semuanya telah selesai..skrg nie just perlu jga diri jgn wat perangai je..blaja dlu shuk, nnt yg depan2 tu kita pkir lain la..target dekan sem nie and majukan diri dlu..



anugerah dekan fsktm uthm
thank to Dr noraini merangkap Ketua Jabatan Kejuruteraan Perisian yg menyampaikan sijil tu

Wednesday, October 1, 2014

alhamdullilah

minggu nie byk yg jd..ada suka ada duka..


yg suka nya aku dlam proses membetulkan kesalahan yg telah aku lakukan..hari demi hari aku cuba betulkan perlahan lahan..

yg duka nya, basikal aku hilang tp aku lngsung x mrah..maybe org yg amik tu amat memerlukan basikal tu dari aku..aku halalkan je sbb xguna aku dendam..

aku kena sabar hadapi smua nie..mmg ada org yg bntu aku tp aku still keseorangan menghadapi smua nie.

Monday, September 29, 2014

anugerah dekan

..sekitar Majlis Anugerah Akademik FSKTM UTHM..
..alhamdulillah dpat anugerah dekan..
..semoga dapat menaikkan lagi semangat aku untuk dapat Anugerah Naib Canselor bila konvo nnt..












Wednesday, September 24, 2014

life

my life become better..perlukan masa untuk perbetulkan semua mslh yg telah aku timbulkan..aku harap ada yg memahami aku tp aku xpksa untuk memahami aku..

Saturday, September 20, 2014

i am who i am..


Monday, September 15, 2014

im so sorry

im sorry to both of u..i realize that was my mistake..i should think deeply before i say something that involve with feeling..im very sorry..hope both of u can forgive me and start all again like nothing happen..i also promise that i would not repeat my mistake..




Saturday, April 5, 2014

hmmm

serioisly i need someone right now, beside me..alone, that was me..hmmm

Wednesday, February 26, 2014

So Happy..Stalker Life


alhamdulillah..itu je yg aku kuar dri mulut aku..mna la nk thu kot2 JPA ada nk buat troll smpena birthday aku..haha..tgk2 mmg betol aku dpat tawaran nie.rsa mmg xcaya..smpi skrg pun still rsa cam mmpi..bg aku, nie mmg hadiah birthday yg pling bermakna tahun nie..at least nnt aku xyah berhutang ngan ptptn sbb dh ada penaja baru..



okay, enough bab JPA tu..hehe..skrg nie citer sal someone yg mmg aku slalu usha dari sem1..law naik bas ada dia, msti aku tgk mata dia je tp xde la smpi dia prasan..hehe..law dia prasan, malu la aku..skrg nie aku dh thu nama dia, ckup aku gtau nama dia AS..hehe cam nama hometown aku je Aloq Staq.. :p ..alamat, ic, no fon smua aku dh thu..tp skrg nie aku xthu apa yg ptut aku buat sbb aku dpat smua mklumat dia nie bkan dri dia..aku stalk dia..kdg2 aku usha dia dri jauh sbb takut dia prasan..huhu..klau ada org knal siapa AS nie, tlg bgtau dia, yg aku nk knal2 ngan dia tp aku xbranie nk intoduce diri aku..aku dh 25, dia plak bru 19..



Tuesday, January 28, 2014

Failure is not the end of life


lama x menaip..maklum la tgh cuti, so pham2 je la..hehe..skrg dh 29/1/2014..lg 2 minggu je aku dh kena blik johor, smbung untuk sem baru, sem 2..result sem satu alhamdulillah, melepasi target aku..sem 2 nie, target aku nk maintain kan cgpa yg aku dpat..aku dh pernah gagal dan kegagalan aku itu membuatkan aku makin kuat untuk berjaya..sapa yg slalu baca blog aku nie, confirm dh thu bila aku gagal.. :)


okay, nie ada failure quotes untuk dikongsi..







Selalu igt, quote kt bwah nie..Insyallah boleh berjaya.. :)



Sunday, January 12, 2014

im coming home..tell the world im coming home..



Alhamdulillah..dengan berakhirnya paper Tamadun Islam dan Asia td pg, maka tamatlah pengajian aku selama lebih kurang 4 bulan di UTHM..tp tuk sem satu je la..nnt bulan 2 msuk sem 2 plak...hehehe..so far dari sem satu nie, byk pengalaman manis, kurang manis, and xmanis..hahaha..yg best aku dh ada geng kt sni, Empayar Semut Hitam..ahli group smua sporting2..klau bab jodoh plak, aku still berharap pada CapF..sem 1 nie just sms2 je ngan dia, itu pun xslalu..tkut plak aku dia rimas ngan sms aku but slama aku sms dia nie, dia still lg reply la sms aku..dia org johor, tngl di Kl, budak matrik perlis dlu..ntah la, nk citer lebih2 nnt tkut syok sendiri..so, just go with the flow..aku 2 kali je penah bercinta, kali terakhir bertahan untuk 3 thun more or less..dua2 dh xleh go on, so pisah cara baik la..aku trima ngan hati terbuka sbb maybe bkan jodoh aku ngan dia..awal2 mmg sedeh sgt2 tp dh setahun lebih bnda tu jd, cam dh okay..kot..hehehe..mlm nie hari terakhir aku kt Perwira nie, esok mlm aku dh bertoal balik Kedah..home sweet home..bnda yg paling aku rindu, mak abah aku, aku nk peluk dan cium mak abah aku bila aku smpi rumah nnt..dlu msa study diploma, hari2 b4 g elas, salam and cium mak abah, tp bla msuk sini, dh xde smua tu..alakah indah bila mak abah ada disini setiap hari teman abg..satu nikmat dpat tgk mak abah.. :) ..okay lpas peluk and cium mak abah aku, aku nk lepaskan rindu aku kt bnda yg aku syg.moto Kriss aku..kt sinie, klau nmpk org naik moto je, msty dlam kepala terfikir je Kriss..hehe..


Kriss kesayangan aku


Sunday, January 5, 2014

2 down 4 to go



alhamdulillah 2 paper dh lepas..skrg tngl 4 paper je lg..then aku blik alor star, my home town..untuk sebulan rsa nya..insyallah target aku nk dpt anugerah dekan sem 1 nie..klau xdpat dekan pun, pointer aku msti la 3.33 keatas..personal target la katakan..okay la, tido dlu, gud nite.. :) ;)