"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Tuesday, January 28, 2014

Failure is not the end of life


lama x menaip..maklum la tgh cuti, so pham2 je la..hehe..skrg dh 29/1/2014..lg 2 minggu je aku dh kena blik johor, smbung untuk sem baru, sem 2..result sem satu alhamdulillah, melepasi target aku..sem 2 nie, target aku nk maintain kan cgpa yg aku dpat..aku dh pernah gagal dan kegagalan aku itu membuatkan aku makin kuat untuk berjaya..sapa yg slalu baca blog aku nie, confirm dh thu bila aku gagal.. :)


okay, nie ada failure quotes untuk dikongsi..







Selalu igt, quote kt bwah nie..Insyallah boleh berjaya.. :)



Sunday, January 12, 2014

im coming home..tell the world im coming home..



Alhamdulillah..dengan berakhirnya paper Tamadun Islam dan Asia td pg, maka tamatlah pengajian aku selama lebih kurang 4 bulan di UTHM..tp tuk sem satu je la..nnt bulan 2 msuk sem 2 plak...hehehe..so far dari sem satu nie, byk pengalaman manis, kurang manis, and xmanis..hahaha..yg best aku dh ada geng kt sni, Empayar Semut Hitam..ahli group smua sporting2..klau bab jodoh plak, aku still berharap pada CapF..sem 1 nie just sms2 je ngan dia, itu pun xslalu..tkut plak aku dia rimas ngan sms aku but slama aku sms dia nie, dia still lg reply la sms aku..dia org johor, tngl di Kl, budak matrik perlis dlu..ntah la, nk citer lebih2 nnt tkut syok sendiri..so, just go with the flow..aku 2 kali je penah bercinta, kali terakhir bertahan untuk 3 thun more or less..dua2 dh xleh go on, so pisah cara baik la..aku trima ngan hati terbuka sbb maybe bkan jodoh aku ngan dia..awal2 mmg sedeh sgt2 tp dh setahun lebih bnda tu jd, cam dh okay..kot..hehehe..mlm nie hari terakhir aku kt Perwira nie, esok mlm aku dh bertoal balik Kedah..home sweet home..bnda yg paling aku rindu, mak abah aku, aku nk peluk dan cium mak abah aku bila aku smpi rumah nnt..dlu msa study diploma, hari2 b4 g elas, salam and cium mak abah, tp bla msuk sini, dh xde smua tu..alakah indah bila mak abah ada disini setiap hari teman abg..satu nikmat dpat tgk mak abah.. :) ..okay lpas peluk and cium mak abah aku, aku nk lepaskan rindu aku kt bnda yg aku syg.moto Kriss aku..kt sinie, klau nmpk org naik moto je, msty dlam kepala terfikir je Kriss..hehe..


Kriss kesayangan aku


Sunday, January 5, 2014

2 down 4 to go



alhamdulillah 2 paper dh lepas..skrg tngl 4 paper je lg..then aku blik alor star, my home town..untuk sebulan rsa nya..insyallah target aku nk dpt anugerah dekan sem 1 nie..klau xdpat dekan pun, pointer aku msti la 3.33 keatas..personal target la katakan..okay la, tido dlu, gud nite.. :) ;)