"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Sunday, August 29, 2010

AIZAT-PERGI

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau ku lupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi

Hujan lebat mencurah kini
Bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi ku dengari

Kau pergi
Pergi
Kau pergi
Pergi
Pergi



Saturday, August 28, 2010

MERDEKA!!!



..act aku xthu nk tulis ape nie..
..nie aper yg aku wat time test digital media..
..sempena hari kemerdekaan yg ke 53..
..slogan taun nie : 1 Malaysia Menjana Transformasi..
..heee..
..anyway,happy merdeka!!..
..MERDEKA!!.MERDEKA!!.MERDEKA!!.MERDEKA!!.MERDEKA!!.MERDEKA!!..
..MERDEKA!!!~~..

Thursday, August 26, 2010

camna klau binatang guna FB??.

...msty ramai yg knal "icon" kt atas tu an??...
...nie la akan jd law binatang pn ada fb...
...ngeee...



Kalo binatang ada facebook… agak-agak apa status mereka…??


Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…


Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…


Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!


Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!…


Cicak : isteriku tersepit pintu


Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”


Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…


Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa


Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …


Kucing: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni… selongkar kitchen kabinet… sape nak ikot?

Wednesday, August 25, 2010

JOM RELAKS..

GAMBAR


Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk
memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya
dah ada teman baru. Sebelum tu
awak mesti kembalikan semua gambar
saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah
yang mana satu gambar awak, Nanti awak
pilihlah sendiri. Yang selebihnya
kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........
Benci .........



TAK MUAT

3 org menaiki motor dan ditahan polis
trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak
Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!



GEAR

Seorang Tok Batin baru membeli
motorsikal Honda dan kebetulan pada
jalan pulang terserempak dengan
kawanya yang ingin menumpang, lalu
ditumpangkan kawanya itu. Dalam
perjalanan kawannya merasakan Tok
Batin
hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu
bertanyalah kawanya itu,
Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya
pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2
lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????



SENYUM

Seorang pegawai polis masuk ke bilik
mayat sebuah hospital untuk
menyiasat punca kematian tiga lelaki
sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia
bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat
tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang
bersanding, apabila tiba2 diserang
strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang
loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga
disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun
tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang
sedang ambil gambarnya...

Tuesday, August 24, 2010

JOM GELAK!!!

POSMEN.


Seorang posmen yang datang menghantar
surat .
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat
rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak
pos aje?"




ORANG ASLI

Orang Asli Dan Polis
orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal
orang asli : saya nak buat repot tuan
polis : fasal apa tu
orang asli : kawan saya di baham
harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam
polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala





KENCING MANIS

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk
di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis
teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa
ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan
menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air
kencing...



KAWAN

Seorang atok membawa cucunya ke
pejabat pos untuk menghantar surat .
Cucunya bertanya bila melihat atoknya
memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!"
jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang
sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?"

Saturday, August 21, 2010

..camna nak buat bingkai gambar dari kotak dan majalah..

..kotak nie ada guna ke?..
..msty la..
..kita potong kotak tu cam contoh kat bwah nie..

..(nie tuk yg depan : border dia besar tp saiz still sama)..

..(nie plak tu yg belakang : border dia kecil tp saiz yg sma)..


..then kita guna majalah plak..ikut ske la majalah pe pn..


..amik majalah td tu dan balutkan bingkai yg kita dh potong td cmni..


..akhir skali msty jdi camni..


..kemudian amik bingkai depan dan dicamtumkan dengan bingkai belakang..
..akan jadi cam kat bwah nie..
(pandangan belakang)


(pandangan hadapan)

..senang je kan??..
..cuba la....



(yg frame bwah nie just gna surat khabar lama tu balut bingkai dia..tp still cantik)

(korang bleh gak try lam bentuk kegemaran korang..aku ada wat bntuk segi 3)



..itu je kali nie..pe mimpi aku nie tunjuk cara wat bingkai gambar..lalala..aku mmg minat bnda2..camni..nk wat camna..hahaha..selamat mencuba.. :D




Wednesday, August 18, 2010

bear wana pink plak arinie.... =) ..sila komen!!.

nie adalah hasil kelas digital media td..esok dh xgna adobe photoshop dh..esok nk gna tuk edit audio plak..heee..tgk la..besa2 ja..just basic..

pelangi di padang pasir


..donut nie wat sendiri..


...owh ya..b4 abis klas,aku ada smbng ngan lcture aku tu..dia ajar wat animasi..blik umah aku try la wat..n nie hasil nyer.. =) ..
pink teddy say hi.. =)

Tuesday, August 17, 2010

crystall ball pecah

sblum pecah :D


..hmmm..cam nk pecah haty aku..dina bg pecah crystall ball nie dpan aku..dina,naper wat uncle camni??.adeih..nk marah,dia bru stahun lebey..aku syg sgt2 crystall ball nie sbb Nurul Faizah yg bg..dia ex aku..dia bg time 1st date aku ngan dia..seyes ckap,aku rsa cam nk nages je..huhu..aku xtau nk jwab per law dia tnya sal crystall ball nie..maybe dia xkan tnya sbb dia dh ada org len..tp law dia tnya..cmna??.sedey giler..



dh pecah :((

Monday, August 16, 2010

sapa nk bear??..

nak bear nie??..hoho..nie hasil buatan sendiri..tp law buat sndiri,wlaupn x cute sgt tp ttap rsa puas haty..proses pembuatan bear dh citer aritu..


Gif Created on Make A Gif
just copy link kt bwah nie..

p/s:sapa yg amik tu please tnggal jejak :)

i forgive u..

hmmm..aku dh mula bleh hidup tnpa dia..slow2 aku kna kuat an diri aku..dia ada mntk maaf kt aku..n nie jwapan aku..abg maaf an sgala2nya..aku putus cara baik..byk yg menarik tlah trjadi spnjang kami brgelah kapel..bila declare pn xtau..tgk2 dh jd kapel..hahaha..lwak btol..skrng aku nk fokus study aku..aku cuba wat diri aku bz tuk lupa an dia..tp wlau se bz mna pn aku..ada ketika aku tringat an dia..normal la tu..aku kna kuat!..posa taun nie kurang meriah skit..aku pb xtau nk mam pe bila p bazar..selera mam kurang lpas clash..ntah la..tertekan pn ada gak..tp hidup msty diterus an..

Friday, August 13, 2010

..tinggal kenangan..

..hanya ini pict yg aku ada besma dia..tp skrng dia bkan milik aku lg..second and last date..
..naper clash??.aku xmnpu jawab soalan itu..


..segalanya aku akan simpan lam haty aku..my first love Nurul Faizah Binti Abdullah..

.bile kite dh SYG die.

bile kte syg die..
kite tggu die lame pon xpe kan..
tp ble die tggu kte lame sket dh mlnting..
ermm..hati kate..xpela...adat la ade yg menunggu dan ditunggu...


bile kte syg die...
kte xtdo pon xpe nk layan die...bab kte miss die sgt..
tp ble kte miss die...kdg2 nk layan kte pon susah..
hati kate xpe...die bz kot...


bile kte syg die..
die ckp ape pom..die pkir bkn2 pom psal kte...kte diam jek...
kdg2 kte trase gak...
tp hati kate xpe...die tension kot...


ble kte syg die..
kte sggup bg die rest...takot die letih nk layan kte..
tp ble kte letih...kte dah xkesah sume tu...
sbab..kte syg die...kte tau die perlukn kte mse tuu...


ble kte syg die...
kte xpnah nk pentgkn dri sdri...
cmner pon kte slalu pikir kan dye..
tp die plak yg rimas...
hati kate xpe..die mmg cmtu..knelah trime...


ble kte syg die..
kte syg nk tggl die slama-lamanya..
sbab..kte syg die tramat sgt..
tp...die xkesah pom..
nmpk ny kite trlalu mghrpkn lbih dri die..


ble kte syg die..
kte xsggup tgk die derita..
tp die slalu lupe utk mghrgai kite...
hati kate...sabar..cintaku msih utk die..


ble kte syg die..
kte sggup mlepskn die agar die bhgia dgn pilihannya...
tp adakah die tau pengorbanan kte???
hati kate xpe..jnji kte bleh tgk die bhagia...


bile kite syg die...
sume prkara kite sggup buat utk die.
tp.adakah die sgup mlakukan pkre yg sme utk kite ?
blom tntu kan ?
pikir2 kan laaah.
hidup xslalu nya bhgia.
yg indah2 hanyalah sebuah fantasi.




thanx bg share..

credit to... dowdymaidz

bear!!!


akhir nyer aku berjaya..bear dh ada di blog aku..hasih usaha aku..xsia sia aku blaja Adobe (AP) Photoshop..huhu..bear nie aku wat time kelas digital media..xsia2 aku blaja ngan Puan Nor Miza..thanx byk2 Puan..t ajar sy wat flash lak aw..heee..best men AP nie..mcam2 bleh wat..