"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Thursday, April 28, 2011

nasi lemak tidak bersalah!!.

aku dh start cuti 2 bulan..so, xthu nk watper nie..lama tu, hmmm..2 bulan nie aku nk wat perubahan skit kt diri aku..perubahan aper??.adalah..wait n see..tunggu dan lihat..hahaha..so, pas cuti 2 bulan, aku kena pratikal plak..kt hospital sultanah bahiyah, kedah..pratikal xlama..5 bulan je..then msuk sem 5..sem 6...and abis diploma..yeahhhh!!.


owh ya, aku nk nyata an pendapat aku la..psal kerajaan mengawal makanan kt kantin..antara mknan yg kena adalah nasi lemak..huhu..nasi lemak sedap..tp skrg xleh jual dh..nasi lemak x bersalah!!.law bleh pun seminggu skali je..hmmm...camna ngan org yg wat nasi lemak tu ek??.salah satu sumber pendapatan depa dh tertutup..tp aku rasa cam silap je..kawal la pnjualan kt kantin..msih ada ada mak cik2 yg jual nasi lemak depan umah depa..xkan yg tu pun kerajaan nk larang..dak2 skula still bleh beli kt umah or kwasan perumahan depa..xkan nk haramkan org yg jual nasi lemak plak..hmmm..ntah la..


smlm bace paper, penjual jajan dikenakan kompaun..huhu..teruk bebenor..depa cari rezeki halal kowt..jual secara kecil-kecilan je, xkan perlu lesen??..xpham aku..law wat camtu, dak2 msty dh xbeli or makan jajan an?.tp silap sbb byk kedai runcit yg still jual jajan..xkan nk ttup smua kedai yg jual jajan??.nk kompaun pemilik kedai runcit tu??.cam ssah je..bukan satu tp byk kowt..satu malaysia..



bg aku obesiti nie perlu dicegah dari rumah ag..ibu bapa ptut jga pemakan anak2 depa..duit skula tu bg cukup2 je..jgn bg lebih, t mula la beli yg xberfaedah..ibu bapa pun jgn la mnja an anak2 sgt..kecil2 ok la antar nek keta g skula..tp bila dh start darjah 4 or 5, ajar la anak2 tu p skula nek basikal..baru sihat..

Wednesday, April 27, 2011

kecewa.. =((


aku dah deactive fb aku..ntah la..aku kecewa ngan sikap sesetengah orang..hmmm..aku mmg xsempura..tgk nama blog aku dh la..dh la, aku rasa better aku fokus tuk final exam esok..paper last aku..Open Source Operating System..paper tu agak tough tp aku yakin aku bleh wat..sbb aku dh pham konsep2 subjek tu..wish me luck kwan2..




Tuesday, April 26, 2011

final open source operatin system khamis nie..chaiyok2!!.

owh yes..tinggal lg 1 paper ag..open source operating system..subjek nie aku blaja psal open source sperti ubuntu, redhat, suse n byk ag free open source..best mmg best blaja subjek nie tp 1 je yg xbest..PC aku lam DCN tu xde GUI..so terpksa la gna CMI..haha..so, bila dh gna CMI nie, byk la command yg aku kena mahirkan seperti nk create file, edit file, copy file n byk ag..law sapa yg ada GUI tu sng la..just clik knan, tekan je copy..aku nie kna tulis command..owh ya, lam ubuntu yg aku gna, aku kna buka Terminal tuk taip command tu..Terminal tu law dlam windows, sma je ngan command prompt..tp best sbb ubuntu nie bleh wat mcan2 law kita explore ag mndalam..leh wat cmni.

best an??.try la ubuntu..best.. =) ..so skrg back to topic, psal final exam aku..aku harap pas abis exam nie, aku dpat keje kt cc tu..keje repair komputer..ngeee..gaji?.aku xkisah sgt sbb yg pnting bg aku adalah pengalaman..

Monday, April 25, 2011

never say never!!.

i will never never never give up..akhirnya aku dh settle paper network aku..so tngl ag 2 paper je kot..paper cyber n paper open source..tp aku still smgt nk jwab even demam..td lam klas time exam, lucky aku x batuk sgt..ngeee..lpas exam trus blik umah..then aku tido sbb  pening kepala gila2..bgn pkul 4.30 ptg..then on9 jap fb..tp fb plak jd mslh..nk login pun xleh..huhu..xper la, aku kuar g farmasi n eli ubat tuk aku..then blik on blik fb, dh ok dh..ngeee..ubat bru je pas mam..lpas nie maybe trtido la plak sbb kesan dri ubat tu..huhu..pape pun aku nk wish gud luck la kt smua dak sem aku n smua dak jbtan aku..CHAIYOK2!!


Sunday, April 24, 2011

aku boleh!!.chaiyok2!!.

dugaan plak dtg..aku deman + skit tekak + pening pale + batuk2..esok aku ada paper network..lusa plak ada paper cyberpreneuship..huhu..camna aku nk fokus la sakit camni??.pape pun, aku ttap akan wat yg tebaik..wlaupun aku skit..chaiyok2!!.


Friday, April 22, 2011

so far so good..i still can handle

so far aku dh abis 3paper..ada ag 3paper..lucky nisah ada tuk dgr mslh aku..thanx skali ag nisah..nisah nie slah seorg junior aku kt POLIMAS..pas final exam nie aku cuti 2 bulan..tp...tp..aku xtau nk wat aper ngan 2 bulan tu..kira nk cari keje nie..tp xtau keje pe..huhu..igt nk keje kt cc.. :) ..pas cuti 2bulan nie gak aku akan pratikal di hospital..org pun pelik ngan aku..amik coz programming tp pratikal kt hspital..haha..aku bukan pratikal tuk jd nurse..kt hspital tu ada jbtan teknologi maklumat..kt situ la nnt aku akan cuba tuk promote diri aku..haha..aku nk timba ilmu sebanyak yg mungkin dri org2 lama kt lam jabatan tu..so, skrg aku masih dalam landasan tuk dpat akj (anugerah ketua jabatan)..smua soalan yg aku jwab, smua aku yakin..


Ketua jabatan JTMK bg sijil dan cenderamata kt aku

Wednesday, April 20, 2011

moral aku down

esok aku da paper database ngan web..tp aku cam xde smgt..nape smuaberlaku srentak..ngan dak sem 1 yg tetiba dingin ngan aku..ngan awek aku yg tetiba je..plus plak adek angkat aku ptus..4 bnda dlam 1 msa..tlg r..esok ada paper database..killer subject tu..hmmm...ntah la..aku serabut sgt2..aku xde tmpt nk ngadu..aku asyik dgr mslh org..cuba pham prasaan org..tp mslh aku sapa nk dgr??.sapa nk pham  prasaan aku??.

Friday, April 15, 2011

u know what the best for u..

i have no right..of u think he can make u happy, choose him..i m just ur brother..i not ur mummy or ur daddy..i have no power to stop u..i just can give u an advice, then its up to u...u r my sister, u r so close to me..but i know and i realize that one day i let u go with ur boy..but i want u to make the right decision, it for u own gud..come n tell me if u have prob with him later..im ur brother,i'll try to spent my time to hear ur problem..







p/s : restu abg xpnting,law abg xrestu pun, adek still akan kapel ngan dia..sbb adek dh jtuh cinta ngan dia..gud luck adek

Tuesday, April 12, 2011

bowling part 2

cam yg aku jnji, nie picture2 nyer..yg best nyer, geng aku nie asyik2 dpat 9 je..huhu..baling2 jatuh 9 pin..strike skali skala je..byk spare la.. :p

hadiah yang ditawarkan


menunggu pertandingan bermula

cik iza n puan fazreen (lecture nie)
kepenatan setelah mengahabiskan 2 game




tuan blog aka aku
depan jitra mall, dpat n0 4
najmi n akmal

Thursday, April 7, 2011

men bowling part 1 and besday muni part 2.

kelmarin petang ada tournement bowling..haha,..kelab computer punya event..aku n da geng pun msuk la..group aku ada aku,din,najmi,mira,murni n akmal..pusingan pertama kami mnang tp psingan kedua kami dh xlarat sgt tmbh2 gegurl.. ;p ..so skor kami pun makin kurang..last skali dpat no 4..ok la tu dari 7 team.. :D ..enjoy gak hari tu..dpat release tension yg melampau..thanx to lecture kami, cik iza yg ajak.. :p ..aku n da geng smbl men bowling tu, bergambar sakan..haha..t aku upload gambar aku n da geng tgh men bowling..aku stop dlu kt sni..t aku tulis len..




nie gambar time besday muni aritu..kt pizza hut..
ok kita start ngan besday gurl dlu..

nie antara kwan2 n keluarga murni 

okok nie panas skit..nie balak dia

nie plak pizza

Tuesday, April 5, 2011

HAPPY BESDAY MURNI..

HAPPY BESDAY MURNI..WISH U BEST OF LUCK!!.


malam selasa sgt best..celebrate besday adek aku,muni kt pizza hut..mcam2 yg berlaku..dia bayar..lol..abg n kak dia pun dtg..aku byk abis an msa smbang ngan abg dia..bdw, balak dia pun dtg raikan..overall happy la..skrg tgh pk psal cyber..esok ada presentation..huhu..hope Cik M ok..td dia dh boom kt klas 1 ag.. :p ..xper,esok pg just wat yg trbaik..jgn bg dia mrah.. :D ..esok klas pg 2 jam je..khamis pun sma 2 jam je..start pkul 8 pg-10..haha..kna bgn awl..tp lpas tu dh ok..minggu depan rehat sbb 2 minggu ag dh final..aku dh sedia nk final(sedia ke??.lol)..aku tgk carry mark aku pun byk yg mberangsangkan..kira dlam final aku kena skor so that bleh la dpat AKJ ag..aku harap aku dpat skor lebih dri bella bell n mina aka comot..mmg ssah tp aku akan usaha.. =) ..chaiyok2!!. ngan tunang aku yg byk bg smgt..kdng2 ada gak cam salah paham tp bg aku normal la smua tu..bby, i love u so much!!.thanx k.. <3

Monday, April 4, 2011

HAPPY and PROUD!!.


tetiba terasa bangga plak..haha..mna x nyer..aku dh banggakan mak ayah aku..arini aku harungi 3 benda yg mncbar..2 presentation and 1 lab test..present oop dpat full mark, lab test oop dpat full mark..and present web xtau ag but hopefully dpat fullmark la sbb aku dh ikut ape yg dia nk..nk tgk interface web aku??.aku wat nie 100% guna html..yelah sbb aku blaja web authoring and bukan guna software..law guna software bek xyah amik web authoring..(Pn M yg ckap)


xnmpk??.xyah pkai spek..just klik je gmbr tu.. ;p



Sunday, April 3, 2011

arrrrrrrggghhhhhhhhhhhh

naper aku rsa cam dendam je ngan dia??.naper??.camna nk ilangkan dendam nie??.

Friday, April 1, 2011

air mata kuar


naper tiba2 terasa sgt2..hmmm..tetiba je air mata kuar..then rsa sedey gila..naper bila aku nmpk muka bf dia lam email connection td, rsa dendam sgt2..hmmm...ntah la...naper aku trasa sgt nie..ayg,where r u??.i need u!!.