"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Wednesday, September 28, 2011

WW




Saturday, August 6, 2011

sistem e-cap untuk Hospital Sultanah Bahiyah

(law rasa gambar nie kecik, cube klik kt gmbr tu, confirm besar)

haaa..tgk tu..e-cap..nie la sistem yg aku kena wat..bdw, design nie aku bru wat je..yg len dh siap..aku agak sistem aku dh 70% siap..dh bleh guna tp ada skit2 bnda ag yg aku kna baiki..so, esok penyelia aku nk tgk perkembangan sistem aku nie..xtau la dia nk kta pe tp harap2 yg elok la..so far aku mmg puas hati sbb aku blaja php dari zero..camna nk access database, pnggl data dri database..slamat subjek database n web authoring aku dapat A..opsss, lari tajuk plak..ngeee..k la..nk tido dh nie..esok time sahur bru nk BW..gud nite para blogger. (z_Z)

Monday, August 1, 2011

Allrangeboyz First Movie - Flat 3A

harinie  nie nk share sebuah filem yg seram..seyes agak seram tp xde la seram sgt..cuma still rasa suspen ler....audio n video link nie pun ok la..haaa, tunggu apa lagi..slamat menonton dari Allrangeboyz First


p/s : kt bwah nie ada link lam korg nk download..tp law nk download tu, download tuk sndiri2 la..bukan tuk dijual ^_^ (bak kata astro ceria, tuk kita2 aje)



Sinopsis Flat 3a
Mengisahkan tentang Fiqah, seorang pekerja kilang yang telah mengandungkan anak kekasihnya, Anas. Anas memaksa Fiqah untuk mengugurkan kandungannya tetapi Fiqah membantah. Fiqah dipukul dan di berikan ubat untuk menggugurkan kandungan. Kerana cintanya terhadap Anas, Fiqah menggugurkan juga kandungannya itu. Fiqah mula dihantui perasaan bersalah dan fobia. Ratna, kawan baik Fiqah mengajak Fiqah berpindah di sebuah flat murah bersamanya. Tanpa di ketahui Fiqah , rumah yang didudukinya itu adalah rumah seorang dukun bernama Kang Suman yang di percayai telah menculik dan membunuh Fatin, seorang kanak-kanak yang tinggal berhampiran flat tersebut.
Kang Suman menghilangkan diri sama dengan hari kehilangan Fatin. Pelbagai usaha mencari di lakukan oleh ibu dan bapa saudara Fatin iaitu Wahyu, namun tidak berjaya. Di rumah, Fiqah kerap kali di ganggu. Pada mulanya Fiqah mengesyaki itu adalah perasaan trauma terhadap pengguguran yang dilakukannya namun setelah beberapa lama baru dia sedar dia telah di ganggu oleh roh kanak kanak.
Fiqah memberitahu Ratna tetapi Ratna menggangap itu hanyalah perasaan Fiqah. Pada suatu hari, Fiqah ternampak ibu Fatin sedang berkeliaran di sebatang pokok yang dihiasi dengan gambar dan origami. Dia seperti sedang bermain dengan anaknya. Fiqah berjalan ke arah pokok dan melihat gambar Fatin. Terkejut Fiqah apabila hantu kanak kanak yang asyik mengekorinya itu kelihatan seperti Fatin. Apa kaitan Fiqah dan Fatin?



download link
--**--full part--**--

Saturday, July 30, 2011

my 200th follower..


thanx to acIk tEyha(◕‿◕) sebab follow myblog..haaa..dia nie follower yg ke 200..2 dua thun lebih aku jd blogger, bru dpat 200 org -.-' ..sbb per ek??.sbb aku bkan blogger tegar..ngeee..tp ape2 pun thanx kepada smua follower blog aku..so kt sini aku nk jemput la korg melawat follower ke 200 aku nie acIk tEyha(◕‿◕) ..blog dia nie pink n cte..ngeee..




Friday, July 29, 2011

Allrangeboyz First Movie - Tolong! Awek Aku Pontianak

okok..kali nie nk share sebuah filem yg seram komedi ataupun komedi seram..seyes agak kelakar sbb manusia n pontianak bercinta....audio n video link nie pun ok la..haaa, tunggu apa lagi..slamat menonton dari Allrangeboyz First


p/s : kt bwah nie ada link lam korg nk download..tp law nk download tu, download tuk sndiri2 la..bukan tuk dijual ^_^






download link
--**--part 1--**--
--**--part 2--**--

Allrangeboyz First - Movie Download

---Allrangeboyz First----



Monday, July 25, 2011

Allrangeboyz First Movie - Sekali Lagi

okok..kali nie nk share sebuah filem yg mmg best..seyes watak2 lam filem nie mmg hidup..kt bwah nie ada link lam korg nk download..tp law nk download tu, download tuk sndiri2 la..bukan tuk dijual..audio n video link nie pun ok..sbb ada yg b4 nie bila download gmbr ok tp xde audio..haaa..slamat menonton






download link
--**--part 1--**--
--**--part 2--**--
--**--part 3--**--
--**--part 4--**--

Sunday, July 17, 2011

minggu ke3 + penglaman

urmm..nk tulis pe ek??.ngeee..xde pape nk tulis sbb mngu sejak pratikal nie, aku giler bz..ngan sayang aku pun aku pun dh jarang tp still ok..sbb dia pham aku n pun pham dia..ngeee..jgn jeles k ;p

k la, setelah 3 minggu aku kt hosital nie bhgian ICT, aku dh g merata-rata tempat kt hospital nie..mmg berjalan je sbb law org call wat aduan, kami la yg p tgk.. ^_^ ..macam2 kerenah yg aku jmpa, ada yg menyenangkan and x kurang ada yg mnyakitkan hati..ngeee..perut tgh berbunyi nie tp aku xleh makan sbb aku puasa gantisunat..yelah, bulan puasakan dh nk smpi..kna la start training puasa dri skrg..law x t xlarat plak..ngeee ;p

ape ag ek nk tulis??.adeih, cmni la bila perut berasa lapar, xlh nk pkir sgt..skrg pun waktu rehat..lmbt ag nk start keje..pg td mmg btol2 bz, aku dok kt pejabt dlam sejam je then pas sejam tu trus xmsuk office sbb g ke audiology,MOPD check sistem..

tp yg pling best klmarin la, sbb ada satu kes nie e-HIS xleh buka kt Jabatan Rekod, so depa call la ICT, then pas abis mngadu, atin n chea pun p la tgk mslh yg berlaku..then aten plak call aku sruh aku p Jabatan Rekod, depa xtau nk settle cmna..xper l, aku p..thensmpi sna aku tgk suma ok je..aku pun ngan bangga ny msukkan address yg btol tp still xleh..huhu..then aku try mcam2 tp still xberjya..last2 mmg nk give up tp time tu la ter nmpk icon network tu gtau yg cable unplugged..huhu..then check UTP cable kt belakang pc tu, ok je..then ikut cable tu nmpk la router..teka ape yg jd??.haaa..router tu tak on..bila tak on maka xde la power, bila xde power maka xde la system tu..so, bila on je suis, trus system tuok..then smua yg ada lam bilik tu tergelak gelak sbb perkara tu..hahahahahaha..mmg lawak la.. ;p

Monday, July 4, 2011

1st day pratical


do u see that??.haaa, that my punch card..ngeee..just got it from en jufri...pratical at haspital sultanah bahiyah kinda interesting..know 'otai2' in programming..lot to learn from them..i think that all for today..ngeee..need a peace sleep..gud nite all..bdw, thanx for drop by to my blog.. ^_^  --> (z_Z)''zZzZ

Wednesday, June 29, 2011

W for wednesday or wordless?

virus wordless




Baju Geng Blogger Politeknik 1Malaysia



Bagi mereka yang memilih menerima melalui Politeknik :



Politeknik Tuanku Syed Sirajudin : Muhamad Zuhairi Firdaus Zakarin

Politeknik Seberang Perai : Nanie Zainudin

Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah : Ezzs II

Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam : Shuk

(Nama-nama wakil adalah nickname FB mereka)



Bagi mereka yang memilih menerima melalui individu :


Boleh lah berhubung terus dengan Ezzs II. Anda hanya perlu inbox Ezzs II untuk mengetahui cara pembayaran.



Harga :

Round neck
Lengan Pendek : RM26
Lengan Panjang : RM28


Berkolar
Lengan Pendek : RM28
Lengan Panjang : RM30

Harga individu Round neck SEKALI POSTAGE
Lengan Pendek : RM30
Lengan Panjang : RM30



Bayaran untuk Politeknik hendaklah dijelaskan kepada wakil masing-masing sebelum
8 JULAI 2011 Jumaat

Bayaran untuk Individu hendaklah dijelaskan kepada Ezzs II sebelum
5 JULAI 2011 Selasa



Harga Postage untuk Individu (Sabah & Sarawak) RM 5 (Sila berikan alamat yang tepat dan nombor telefon untuk dihubungi sekiranya pihak kurier gagal menyerahkan bungkusan)

Saturday, May 7, 2011

kenapa kenapa kenapa??.

ini antara pepatah yang aku tak berapa nak setuju
bukan xske tp tertnya tnya kenapa and macam mana bleh tercipta pepatah nie.

bagai kacang lupakan kulit
kenapa kacang yg dipersalahkan??.
kenapa tidak oren??.
kenapa tidak durian??.
cian kacang dipersalahkan..
bukan kacang yg tinggal an kulit..
tp org yg kupas kacang tu yg ptut dipersalahkan..
bukan kacang..

tak mahu pisang berbuah dua kali


nie satu lagi?.naper orang slalu ckap ayat2 camnie??. 
"aku xmo pisang berbuah 2 kali"
law aku, aku ske, bkan je 2 kali, 3 4 kali pun xper..
bleh makan/jual byk kali 



just fun fun k..xmo amik seyes sgt.. ^_^

Friday, May 6, 2011

Geng Blogger Politeknik 1Malaysia



hohoho..nampk x??
yg dok berkelip kelip tu
hah, tu la komuniti Geng Blogger Politeknik 1Malaysia(GBP1M)
ok2, arinie nk wat post skit psal tujuan GBP1M
GBP1M ni ditubuhkan brtujuan untuk mengumpul Blogger dari POLITEKNIK seluruh malaysia

ok??.
tujuan dh..skrng kelebihan plak
Antara kelebihan yang bakal anda nikati adalah :
  • mengeratkan relationship sesama blogger di semua politeknik di malaysia
  • memupuk semangat berkongsi ilmu
  • menambah bilangan FOLLOWER kita 
  • menyokong blogger yg masih baru 
  • menyokong sebaik mungkin SEMANGAT 1 MALAYSIA
  • menjadikan geng blogger 1 Malaysia ni terkenal di seluruh pelusuk benua ! hihi
kelebihan nie copy dari blog adek aku De'din
jangan gtau dia ok ^_*


dh2..so korng tunggu pe ag??.
join group GBP1M cepat
student POLIMAS plak 
sila follow blog nie POLIMAS BLOGGER

 



Thursday, April 28, 2011

nasi lemak tidak bersalah!!.

aku dh start cuti 2 bulan..so, xthu nk watper nie..lama tu, hmmm..2 bulan nie aku nk wat perubahan skit kt diri aku..perubahan aper??.adalah..wait n see..tunggu dan lihat..hahaha..so, pas cuti 2 bulan, aku kena pratikal plak..kt hospital sultanah bahiyah, kedah..pratikal xlama..5 bulan je..then msuk sem 5..sem 6...and abis diploma..yeahhhh!!.


owh ya, aku nk nyata an pendapat aku la..psal kerajaan mengawal makanan kt kantin..antara mknan yg kena adalah nasi lemak..huhu..nasi lemak sedap..tp skrg xleh jual dh..nasi lemak x bersalah!!.law bleh pun seminggu skali je..hmmm...camna ngan org yg wat nasi lemak tu ek??.salah satu sumber pendapatan depa dh tertutup..tp aku rasa cam silap je..kawal la pnjualan kt kantin..msih ada ada mak cik2 yg jual nasi lemak depan umah depa..xkan yg tu pun kerajaan nk larang..dak2 skula still bleh beli kt umah or kwasan perumahan depa..xkan nk haramkan org yg jual nasi lemak plak..hmmm..ntah la..


smlm bace paper, penjual jajan dikenakan kompaun..huhu..teruk bebenor..depa cari rezeki halal kowt..jual secara kecil-kecilan je, xkan perlu lesen??..xpham aku..law wat camtu, dak2 msty dh xbeli or makan jajan an?.tp silap sbb byk kedai runcit yg still jual jajan..xkan nk ttup smua kedai yg jual jajan??.nk kompaun pemilik kedai runcit tu??.cam ssah je..bukan satu tp byk kowt..satu malaysia..



bg aku obesiti nie perlu dicegah dari rumah ag..ibu bapa ptut jga pemakan anak2 depa..duit skula tu bg cukup2 je..jgn bg lebih, t mula la beli yg xberfaedah..ibu bapa pun jgn la mnja an anak2 sgt..kecil2 ok la antar nek keta g skula..tp bila dh start darjah 4 or 5, ajar la anak2 tu p skula nek basikal..baru sihat..

Wednesday, April 27, 2011

kecewa.. =((


aku dah deactive fb aku..ntah la..aku kecewa ngan sikap sesetengah orang..hmmm..aku mmg xsempura..tgk nama blog aku dh la..dh la, aku rasa better aku fokus tuk final exam esok..paper last aku..Open Source Operating System..paper tu agak tough tp aku yakin aku bleh wat..sbb aku dh pham konsep2 subjek tu..wish me luck kwan2..




Tuesday, April 26, 2011

final open source operatin system khamis nie..chaiyok2!!.

owh yes..tinggal lg 1 paper ag..open source operating system..subjek nie aku blaja psal open source sperti ubuntu, redhat, suse n byk ag free open source..best mmg best blaja subjek nie tp 1 je yg xbest..PC aku lam DCN tu xde GUI..so terpksa la gna CMI..haha..so, bila dh gna CMI nie, byk la command yg aku kena mahirkan seperti nk create file, edit file, copy file n byk ag..law sapa yg ada GUI tu sng la..just clik knan, tekan je copy..aku nie kna tulis command..owh ya, lam ubuntu yg aku gna, aku kna buka Terminal tuk taip command tu..Terminal tu law dlam windows, sma je ngan command prompt..tp best sbb ubuntu nie bleh wat mcan2 law kita explore ag mndalam..leh wat cmni.

best an??.try la ubuntu..best.. =) ..so skrg back to topic, psal final exam aku..aku harap pas abis exam nie, aku dpat keje kt cc tu..keje repair komputer..ngeee..gaji?.aku xkisah sgt sbb yg pnting bg aku adalah pengalaman..

Monday, April 25, 2011

never say never!!.

i will never never never give up..akhirnya aku dh settle paper network aku..so tngl ag 2 paper je kot..paper cyber n paper open source..tp aku still smgt nk jwab even demam..td lam klas time exam, lucky aku x batuk sgt..ngeee..lpas exam trus blik umah..then aku tido sbb  pening kepala gila2..bgn pkul 4.30 ptg..then on9 jap fb..tp fb plak jd mslh..nk login pun xleh..huhu..xper la, aku kuar g farmasi n eli ubat tuk aku..then blik on blik fb, dh ok dh..ngeee..ubat bru je pas mam..lpas nie maybe trtido la plak sbb kesan dri ubat tu..huhu..pape pun aku nk wish gud luck la kt smua dak sem aku n smua dak jbtan aku..CHAIYOK2!!


Sunday, April 24, 2011

aku boleh!!.chaiyok2!!.

dugaan plak dtg..aku deman + skit tekak + pening pale + batuk2..esok aku ada paper network..lusa plak ada paper cyberpreneuship..huhu..camna aku nk fokus la sakit camni??.pape pun, aku ttap akan wat yg tebaik..wlaupun aku skit..chaiyok2!!.


Friday, April 22, 2011

so far so good..i still can handle

so far aku dh abis 3paper..ada ag 3paper..lucky nisah ada tuk dgr mslh aku..thanx skali ag nisah..nisah nie slah seorg junior aku kt POLIMAS..pas final exam nie aku cuti 2 bulan..tp...tp..aku xtau nk wat aper ngan 2 bulan tu..kira nk cari keje nie..tp xtau keje pe..huhu..igt nk keje kt cc.. :) ..pas cuti 2bulan nie gak aku akan pratikal di hospital..org pun pelik ngan aku..amik coz programming tp pratikal kt hspital..haha..aku bukan pratikal tuk jd nurse..kt hspital tu ada jbtan teknologi maklumat..kt situ la nnt aku akan cuba tuk promote diri aku..haha..aku nk timba ilmu sebanyak yg mungkin dri org2 lama kt lam jabatan tu..so, skrg aku masih dalam landasan tuk dpat akj (anugerah ketua jabatan)..smua soalan yg aku jwab, smua aku yakin..


Ketua jabatan JTMK bg sijil dan cenderamata kt aku

Wednesday, April 20, 2011

moral aku down

esok aku da paper database ngan web..tp aku cam xde smgt..nape smuaberlaku srentak..ngan dak sem 1 yg tetiba dingin ngan aku..ngan awek aku yg tetiba je..plus plak adek angkat aku ptus..4 bnda dlam 1 msa..tlg r..esok ada paper database..killer subject tu..hmmm...ntah la..aku serabut sgt2..aku xde tmpt nk ngadu..aku asyik dgr mslh org..cuba pham prasaan org..tp mslh aku sapa nk dgr??.sapa nk pham  prasaan aku??.

Friday, April 15, 2011

u know what the best for u..

i have no right..of u think he can make u happy, choose him..i m just ur brother..i not ur mummy or ur daddy..i have no power to stop u..i just can give u an advice, then its up to u...u r my sister, u r so close to me..but i know and i realize that one day i let u go with ur boy..but i want u to make the right decision, it for u own gud..come n tell me if u have prob with him later..im ur brother,i'll try to spent my time to hear ur problem..







p/s : restu abg xpnting,law abg xrestu pun, adek still akan kapel ngan dia..sbb adek dh jtuh cinta ngan dia..gud luck adek

Tuesday, April 12, 2011

bowling part 2

cam yg aku jnji, nie picture2 nyer..yg best nyer, geng aku nie asyik2 dpat 9 je..huhu..baling2 jatuh 9 pin..strike skali skala je..byk spare la.. :p

hadiah yang ditawarkan


menunggu pertandingan bermula

cik iza n puan fazreen (lecture nie)
kepenatan setelah mengahabiskan 2 game




tuan blog aka aku
depan jitra mall, dpat n0 4
najmi n akmal

Thursday, April 7, 2011

men bowling part 1 and besday muni part 2.

kelmarin petang ada tournement bowling..haha,..kelab computer punya event..aku n da geng pun msuk la..group aku ada aku,din,najmi,mira,murni n akmal..pusingan pertama kami mnang tp psingan kedua kami dh xlarat sgt tmbh2 gegurl.. ;p ..so skor kami pun makin kurang..last skali dpat no 4..ok la tu dari 7 team.. :D ..enjoy gak hari tu..dpat release tension yg melampau..thanx to lecture kami, cik iza yg ajak.. :p ..aku n da geng smbl men bowling tu, bergambar sakan..haha..t aku upload gambar aku n da geng tgh men bowling..aku stop dlu kt sni..t aku tulis len..




nie gambar time besday muni aritu..kt pizza hut..
ok kita start ngan besday gurl dlu..

nie antara kwan2 n keluarga murni 

okok nie panas skit..nie balak dia

nie plak pizza

Tuesday, April 5, 2011

HAPPY BESDAY MURNI..

HAPPY BESDAY MURNI..WISH U BEST OF LUCK!!.


malam selasa sgt best..celebrate besday adek aku,muni kt pizza hut..mcam2 yg berlaku..dia bayar..lol..abg n kak dia pun dtg..aku byk abis an msa smbang ngan abg dia..bdw, balak dia pun dtg raikan..overall happy la..skrg tgh pk psal cyber..esok ada presentation..huhu..hope Cik M ok..td dia dh boom kt klas 1 ag.. :p ..xper,esok pg just wat yg trbaik..jgn bg dia mrah.. :D ..esok klas pg 2 jam je..khamis pun sma 2 jam je..start pkul 8 pg-10..haha..kna bgn awl..tp lpas tu dh ok..minggu depan rehat sbb 2 minggu ag dh final..aku dh sedia nk final(sedia ke??.lol)..aku tgk carry mark aku pun byk yg mberangsangkan..kira dlam final aku kena skor so that bleh la dpat AKJ ag..aku harap aku dpat skor lebih dri bella bell n mina aka comot..mmg ssah tp aku akan usaha.. =) ..chaiyok2!!. ngan tunang aku yg byk bg smgt..kdng2 ada gak cam salah paham tp bg aku normal la smua tu..bby, i love u so much!!.thanx k.. <3

Monday, April 4, 2011

HAPPY and PROUD!!.


tetiba terasa bangga plak..haha..mna x nyer..aku dh banggakan mak ayah aku..arini aku harungi 3 benda yg mncbar..2 presentation and 1 lab test..present oop dpat full mark, lab test oop dpat full mark..and present web xtau ag but hopefully dpat fullmark la sbb aku dh ikut ape yg dia nk..nk tgk interface web aku??.aku wat nie 100% guna html..yelah sbb aku blaja web authoring and bukan guna software..law guna software bek xyah amik web authoring..(Pn M yg ckap)


xnmpk??.xyah pkai spek..just klik je gmbr tu.. ;p



Sunday, April 3, 2011

arrrrrrrggghhhhhhhhhhhh

naper aku rsa cam dendam je ngan dia??.naper??.camna nk ilangkan dendam nie??.

Friday, April 1, 2011

air mata kuar


naper tiba2 terasa sgt2..hmmm..tetiba je air mata kuar..then rsa sedey gila..naper bila aku nmpk muka bf dia lam email connection td, rsa dendam sgt2..hmmm...ntah la...naper aku trasa sgt nie..ayg,where r u??.i need u!!.