"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Monday, November 30, 2009

langit dan bumi

...hurm...idk how to start it...org kata cinta itu buta...bg aku,mmg betol...tp...cmna korg rsa klau kapel korg tu lebih kaya dri korg,lebih berpengaruh dri korg, (klau korg gurl,that ok la tp klau boy plak???) ...senang ckap x setaraf la...seyesly,aku nie bkan org senang tp x ssah sgt...aku cinta dia tp aku ngan dia cam langit ngan bumi...maybe aku bleh dpat an dia tp aku xleh bg kemewahan kat dia...skrng maybe dia ckap ok,but later kita xtau...aku just bleh bg kasih syg je kat dia,aku hnya bleh care je psal dia tp aku xleh bg dia kemewahan...tp aku ikhlas cinta dia...im sorry syg...i need time to alone...i cant do my promise to text u tonight...abg agak trtekan skrng...sori if i dont reply ur sms...

Tuesday, November 24, 2009

a happy days

...ok...
...let start from here...


_________________18/11/2009___________________


...byk x???...
...nie la tin yg aku kmpul selama 1thun...

...tu bru 1 beg...

...nie ada lg 1 beg...


...nie ada lg 1 beg...
...semua skal 18kg...
...hohoho...


_________________19/11/2009___________________

...aku gerak g kl ngan paan dlam pkul 10.30...
...dlam then singgah ipoh jap...
...pkul 1.10 tghr aku smpi btol2 depan skula convent...
...jumpa blogger girl aku...
...act,aku fall in love ngan dia...
=)


...kitaorg lepak Jaya Jusco Ipoh...
...first time aku smpi sni...
...then kitorg mam dlu...
...mam kat bby's feveret place...
...McD...

...then,lam pkul 3.15 aku balik...
...sblum naik keta tu...
...aku ada bg bby gift...

...nie la gift nyer...
=)

...bby pn ada bg gift kat aku gak...

...bby bg aku crystal ball...
=)


...then continue to kl...
...dlam pkul 7 kot smpi umah paan...


_________________20/11/2009___________________

...pg tu,kat umah paan...
...aku ada trnmpk 2 ekor kucing...

...yg putih tu nama dia putih...
...yg oren tu nama dia oren...

...putih nmpk cam besar tp umor diorg sebaya...
...putih mnja giler ngan aina...
...oren plak mnja ngan mira...
...2 2 adek paan...

...aku lebih suke ngan oren sbb tu colour feveret aku...
...nie gmbar aku ngan oren...

...oren nie xleh dduk diam...
...tu yg gmbar jd camni...

...putih tgh posing time aku snap pict nie...
...so cute...
...aku pegang putih,cam pegang kapas je...
...lembut giler...


_________________21/11/2009___________________

...arinie aku g umah abg aku...
...lepak sana...
...aku jmpa ngan anak buah aku...
...syasya hana dan syafi hana...
...syasya kish pp aku...
...dia mnja giler ngan aku...

...nie gmbar yg aku tngkap...

...syasya kakak,syafi plak adik...

...senang je nk tngkap gmbar syafi nie...

...then aku g desa water park...
...abg aku bwa...

...yg tgh jalan tu akak ipar aku...
...yg baju hijau tu abg aku...

...nie time nk balik...
...smpat ag aku snap pict syasya...

...malam tu aku lepak2 ngan akak aku...
...smbil2 main farmville n cafe world...
...game kat facebook...


_________________21/11/2009___________________


...arinie aku g main bowling...
...abg aku blanja...
...adeih...
...aku mna la reti main bowling...

...kitaorg main bowling kat Endah Parade...
...huhuhu...

...petang tu aku g KLCC sorg2...
...sbb dh jnji nk tgk wayang ngan paan...
...tgk citer pisau cukur...
...paan,aku,farah,yong,mira,aina n mak paan...
...tgk la citer tu...
...agak funny...
:)
...3 star from 5...

...then lepak2 la lam KLCC tu...
...then ayah paan smpi...
...dia blanja kitorg semua mam...
...aku mam spegeti...
...sedap giler...
...paan n aina mam alferdo...
...yong pn mam alferdo...
...farah mam mee hainan...
...mira mam pe ntah...
...mak paan mam pizza...

...mmg best...



_________________21/11/2009___________________


....arinie aku kuar ag...
...kali nie kuar sbb farah yg ajak...
...kitaorg g Mid Valley...
...farah g karok ngan ngan mmber dia...
...nama raisa kot,ejaan x pasti...

...aku,paan n yong plak tgk senario episod 2 : beach boy...
...bg aku,x klakar sgt...
...2.5 star from 5...

...bas aku pkul 5.30ptg...
...so pkul 4.30ptg,kitaorg dh kuar dari Mid Valley tu...
...tp malang nyer aku trlepas bus...
...adeih...
...pkul 6 bru smpi kat PUDU...
...stuck lam jam...
...adeih...
...then kitaorg patah balik la...
...tp x blik umah paan ag...
...kitorng g mam nasi lemak dlu...
...huhuhu...
...sedap giler...
...then g PUDU balik...
...beli tiket baru...
...pkul 9pg esok...

...malam tu gak zul ajak teman dia mam...
...g mam nasi lemak kat bulatan kg pandan...
...nasi lemak ag...
...huhu...
...tp aku mam sebungkus je...
:)

...balik tu aku lepak lam bilik paan...
...smbng2 ngan aina...

...gmbar nie nuetral...
...x edit lngsung...
:)


_________________21/11/2009___________________

...bgn pagi...
...aku siap2...
...bas pukul 9pg...
...aku smpi penang pukul 2ptg...


Friday, November 20, 2009

blogger girl

title : i meet my blogger girl
date : 19/11/2009
day : thursday
time : 1.22pm -3.22pm
location : jaya jusco ipoh


...i gonna miss that day...i meet my sweetie...someone name nurul faizah or i call bby,angel,blogger girl,adeq...seriously that was my first date..im very2 nervous...thanx dear coz spent your time to hangout with me...i swear to purpose u one day but depends on ur status..really damm love u...never find other gurl...just wait for u...thanx for the crystal ball...

i got a letter from her..
its sound like this.



hye shuk,
this crystal ball is for you.
shake it when you miss me.
the flying gliters shows i miss you too.
do take care of it.
i'll always miss and love you.
take care of yourself.

<3


thanx so much...
i'll upload the crystal ball a.s.a.p
it nice...
every time i want to sleep...
i take the crystal ball n hold it...
kiss it n then sleep while my hand holds it tight...
:)



i also give her a pink box (her feveret colour)..
in the box content :
1) PAPADOM (DVD)
2) a LOVE LOLIPOP
3) a letter



i really fall in love...
OMG...
i swear never ever forget that day until my end of life..
that my sweet memory in my life in this year...
just wait what will come when ur bday...



next time i want to meet ummi n abah...
also want to meet ur bff (lulu,tedy n bubu)
really2 bhgia with u...
very sporting n open minded...
will try to love u the way you are...
only u syg...
i swear...



p/s : thanx paan drive ktorg g jj wlaupon kita trsilap jalan...thanx gak sudi bg kitaorg time tuk berdua.

Tuesday, November 10, 2009

=)

...hurmmm...hepi giler aku bila tgk adek2 aku hapi...mira,ekin n bby dh abis pmr...lia,insyi,finy,faiqah n syahidah pn dh abes exam...lily ngan sue plak tgh final,hope korg bleh watla,just do ur best... :) ...bg abg,klau abg bleh wat adek2 abg hapi,that mean abg hapi gak...xkisah brapa byk pn mslh korg,abg ada utk bg nasihat or settle an or ringankan mslh korg...abg nk korg hapi sbb korng je penyeri hidup abg...korng je yg mmpu wat abg hapi...

Sunday, November 8, 2009

wat la pe pn yg korg nk buat...

...hurmmm...naper la cmni...lpas 1 probs...dtg lg 1 prob...dlu mira...skrng bby...hurmmm...ntah la...aku xthu nk ckap pe ag...aku sedar aku nie hanya abg angkat...xde hak lngsung nk paksa diorg..but...klau la korg bleh rsa pe yg abg rsa...betapa susah jadi abg...bertapa risau abg...even abg yg laki nie pn xde nk gaduh2 ngan org...biar je org nk ckap pe...sbb org yg knal kita thu kita cmna...biar dia nk maki or kutuk2 kita...pengecut???.naper???.klau x gaduh pngecut la???.hurmmm...ntah la...aku just nasihat...aku xde hak nk paksa...

Friday, November 6, 2009

abang adalah abang

...jd abg bkan senang...jd abg kna byk sabar...jd abg kna utamakan adek2 dlu...jd abg byk tnggunjwab...jd abg kna kena berkorban...jd abg kena berfikiran terbuka...jd abg memenatkan...tp yg best bila jd abg adalah lihat adek2 dia bahagia,happy n berjaya...xde pe yg bleh wat seorg abg gembira selain lihat adek2 dia bhgia,happy n berjaya...


Thursday, November 5, 2009

dugaan lagi....

....hurmmmm...aku dh agak cam ada yg x kena ngan minggu nie...it start with my money stuck in CDM...then aku ngan adeq aku cam dingin je...mslh nk bayar sewa umah...then arinie tayar motor aku yg aku naik pecah...esok pe plak???..maybe mati kot...






...arinie sperti biasa aku bgn...aku x dpat tito smlm...byk bnda yg aku fikir...aku kuar umah pkul 7.00pg...g pantai bersih,lepak kat situ sorg2...tenangkan fikiran...then aku balik...odw nk balik tu,tayar motor aku naik pecah...slamat time tu aku x bwa laju...klau x,mmg x smpat la aku tulis blog nie...aku call paan,igt nk suruh dia amik tp aku lupa dia kna msuk dewan exam b4 8.15pg...great!!!...now aku stuck tepi jalan...then ada la sorg india nie tnya aku psal pe...aku ckap tayar pecah...dia nk tlg p aku ckp xper la...then ade sorg abg melayu nie dtg...dia tlg tukar an...then kna plak bayar rm15.00....adeih...duit lam wallet ada rm3 je...then aku sruh la abg nie ikut aku balik sbb aku nk amik duit...slamat dia ok...smpai kat kwasan umah aku...aku pnjam duit kak alia dlu...then bayar la kat abg nie...skrng nie aku dh hutang kak alia rm15.00...bila la duit aku kat bank tu nk dpt blik...i need i a.s.a.p...xkan aku dh mati baru nk dapat balik???

Wednesday, November 4, 2009

im a loser

....hurrmmmm....this week very tough for me...idk what wrongs with me...ahhhhh...maybe this repay for me...now...i have nothing...im a loser...again...im try to stand up like other...but..im a loser..

Tuesday, November 3, 2009

PANTAI BERSIH




...nie aku kat Pantai Bersih...
...heeee...
...aku sje je g sna sbb tnsion smlm...
...lpas g tu...
...lepak jap kat tepi pantai...
...tenang jiwa aku...











...sana tu ada la pulau...
...aku biasa g tp jarang gak la...
...heeeee....
...klau g pn g kat nasi beratur...
...x pn antar zul g airport...
... :) ...




...oh ya...
...dlam aku dok jalan2 sepanjang pantai tu...
...aku ada nmpk ketam kecik nie...
...puas aku tngkap...
...dh la warna putih...
...lari laju wlaupn ketam lari ketepi...
...klau nmpk la...
...ketam tu ada dlam kulit kerang tu...
...ada gak nmpk yg besar...
...tp bleh tgk je la...
...nk tngkap nnt kna sepit plak...
klau x kena sepit,msty dia dh masuk lubang dlam pasir...

Monday, November 2, 2009

salah mesin tu la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...arggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh...tension btol la..bnda tu bkan salah aku...smlm aku msuk rm120 kat mesin deposit tu...tp x kuar resit...g check...then org dia kta duit aku x msuk ag...mmg tnsion...td aku g balik kat bank tu...duit aku tu x juga msuk2...kna isi borang plak...naper x suruh je mesin tu yg isi...bkan slah aku tp slah mesin tu...sbb mesin tu la aku kna tnggu semingu paling kurang...bnda 2 minit jdi semnggu...adeih..duit tu aku nk byar umah kot...naper la jadi camni???.tension giler nie...haty plak x tenang skrng...pikir psal duit tu la...i really need that money...

hari ini adalah hari selasa!!!

...smlm ym ngan adek lia...dia ada probs skit...die citer kat aku...then aku nasihat la cmni2... :) ...arini ntah la...bgn pg td tgn kanan lenguh2 je...penat pn ada...ntah la...aku cam x btol je arinie...japg nk g bank jap...ada hal ngan org bank tu...adeih...

Sunday, November 1, 2009

3 words to answer all my question!!!

a boy ask the that he love...

boy...
...why im still waiting for u although u already have someone else....why not i move on n find other gurl???...why must i give my heart to u???...why must i should care about u???...why must i always miss u???...why must i be with u???...

then the gurl answer with a very simple answer...
idk...


then the boy leave that gurl...
he crying...
he talk to himself...
only 3 word to answer all my question...

I LOVE YOU


please give me a chance....
i really love u...