"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Friday, July 31, 2009

not in a good mood

....hmmm....
...ntah la...
...prasaan aku tgh bercelaru skrng nie...
...aku pn x thu aku...
...bila aku dgr je lgu kotak-masih cinta...
...air mataku mngalir mnbasahi pipi tanpa dipinta...
...maybe i should do what i want...
...huhuhu...
...i very2 sad now...
...aku x thu la nk tulis pe...
...aku tgh berserabut...
...and...
...now aku dlam proses utk mnyiapkan projek aku...
...just see the result soon...
...mlm nie aku nk kuar...
....aku nk lepas tension....
...x kira la pe pn yg trjadi mlm nie...


...this my life...
...aku hidup berdikari...
...byk beban yg harus aku tnggung...
...biasanya remaja just thu enjoy...
...but that not me...
...aku xde msa nk enjoy....
...aku kna fokus psal msa depan aku...
...sbb xde org akan tlg kita...
...wlau banyak mna pn kawan kita,walau serapat mna pn kita ngan family...
...tp...
...kita still keseorangan...

Thursday, July 30, 2009

andai kata kau syg org lain....(illi)

....andai kata xde jodoh kita....
...abg ttp doakan illi...
...abg thu,byk lelaki yg mnat kat illi...
...and...
...if u read this blog....
...can u tell me the truth???...
...i need ur answer...
..please give me the answer...
...can u illi???...
...tell me!!!...
...who am i in ur heart???...
...please be honest to me...
...please...

no feeling coz im a robot

....salam 1malaysia....
...smlm selepas topup....
...aku antar sms kat dia...
...aku tnggu dia x blas2...
...xpe la...
...tiba2 Nset aku nie brbnyi...
..aku tgk dia reply msg aku...
....but i know she bz...
....i know how student be...
...assignment,tutorial n dateline...
...it's hard to be student...
...ntah la...
...but i'll give her a suprise...
...act i like to give someone suprise...
...because that me...



p/s : nie info yg aku bru dpat dr abg aku. kita yg hidup nie x thu lg bila ajal kita akan sampai. ADUN Permatang Pasir YB Dato' Haji Hamdan Abdul Rahman kembali ke Rahmatullah di IJN sebentar tadi. sama2 la kita sedekah kan Al-Fatihah kepada beliau. semoga roh nya dicucuri rahmat dan diletakkan dikalangan org beriman.
...Al-Fatihah...

...salam 1 malaysia...
...akhirnya...
...hajat aku tercapai...
...tp td aku nyaris2 kemalangan...
...nasib baik x kna...
...msti korg pkir salah aku kan???...
..x2,korng silap...
...semua slah mamat bwak motor Ex5 tu...
...dia buat wrong way...
...tp slamat la x jadi pe2 kat kitaorg nie...
...td aku n zul dh g beli piza tu...
...sedap giler...
...ada lg 1 kat umah tu...
...mlm nie bru nk mkn...
...byangkan la 3 kotak regular piza...
..mmg knyang ...
...esok pg kna keje lg...
...cam2 la hidup aku...
...bulan 8 nie aku nk apply balik uitm...
...bkan kos EE lg but AD...
...nk thu AD tu pe???...
...korg cari la sndri...
...maybe aku bleh berjaya dlm bidang nie plak...
...doakan aku...
...owh yer...
...korg thu x kedai yg jual fabric dye n photo emulsion...
...klau thu,gtau la aku...
...urgent nie...
...aku harap sgt dpt bnda tu sblm puasa...
...k la...
...out dlu...
...perut dh penuh nie...
....ngeee...
...salam...
p/s : marilah kita sama2 sedekahkan Al-fatihah kepada pengarah drama dan filem sejati malaysia Yasmin Ahmad...
Al-Fatihah

Wednesday, July 29, 2009

dah x sabar nie...

...salam...
...hahaha...
...sb2 nie aku dh nk blik kedah...
...ada events kat stadium darulaman...
...tp target aku mlm tu...
...nk tgk bola...
...kedah vs penang...
...aku harap kedah menang besar sgt2...
...hahaha...
...sori penang...
...wlaupn aku ddk kat penang...
...tp...
...aku anak jati kedah la wei...
...wlpn kalah...
...aku ttap sokong kedah...
...hidup kedah...
...esok aku nk g mkn piza hut...
...hahaha....
...bkan selalu nk mkn piza nie...
...awal blan n hujung bulan je nk mkn pn...
...ngeee...

Tuesday, July 28, 2009

...salam...
...smlm aku dh tgk rncangan suara siswa tu...
...dan x psal2 Dr Fazley baca komen aku kat facebook...
...so terfamous la kejap aku...
...hehehe...
...smlm aku tido lena je...
...tnpa ganguan...
...dan aku dtg keje nie pn x bwwak Nset...
...aku cuba nk tngglkan bnda alah tu...
...ntah la...
...org mungkin kata Nset tu pnting...
....but for me, i just a gadjet...
...klau Nset tu bunyi aku angkat...
...klau x bunyi aku biar jela dlam bilik aku...
...sapa la nk call aku...
...selain parents n family, illi je yg call aku...
...sbb tu la aku pkai Nset...
...klau x mmg aku xnk pkai pn...

sik sabar ngak nunggu ari jumaat...

...jumaat nie kamik dpt gaji...
...so,kamik dh plan ngan zul...
...nk g mkan pizza...
...esok nya plak, zul, mahmud, boy n kamik nk ke ROPE WALK...
...aku ngak beli moto...
...hikhik...
...nnt kamik letak gambar moto kamik tu...
...then kamik nk p bundle...
...kamik nk beli baju...
...hahahaha...
...mahmud ada dtg umah kamik...
...dia msak kcang pnjang masak kicap n ayam goreng berempah rempah...
...sedap giler...
...aku plak wat air asam ja...
...hahaha...

Monday, July 27, 2009

moody skit

...arinie aku bgn...
...xde sms pn yg msuk...
...sedey la gak an...
...tp nk wat cmna...
...xkan la aku nk pksa org tu antar msg kat aku...
...aku bkan cm2 la...
...ahhhhhhrrrrgggg...
...biar la...
...watpe aku nk pikir psal bnda tu...
...aku tgh keje nie...
...mlm nie suara siswa akan ke udara di tv1 pkul 9 mlm live dri USM...
...sma2 la kita tgk...
...tajuk HEP vs SISWA...
...msty best la...

Sunday, July 26, 2009

kongsi masalah

...aku bgn cam biasa je...
...n then aku trus antar msg kat adk angkat aku nie...
...lpas aku antar msg kat adk aku aku...

dia trus k0l aku...
...n aku thu dia k0l aku sbb dia nk luahkan mslh dia...
...then dia citer skit demi skit...
...x byk yg aku bleh tlg...
...tp aku just ringankan beban dia je la...
...aku just bleh bg nshat je...
pe pn adk...
...abg ttp ada dgn adk...
...adk jgn ptus asa...
...amik nie...
...abg thu adk bleh wat...
...abg doakan adk...
...abg syg adk...

...n kepada adk2 aku yg lain espcily mira n ekin...
...abg pn syg korng...
...ada pe2 gtau la abg...
...klau bleh tlg,abg tlg...

ntah la

act aku nie trsa sgt dgn si dia...
tp aku xleh wat pe2...
maybe dia x sngaja...
tp aku nie sorg yg sgt2 snsitive...
maybe pda korg aku bnda nie kecik je...
tp pda aku...
amat besar sekali...
kdng2 aku akan trfikir kan prkara nie..
n my mind always tell me to think positive...
but i cant...
i will cry slowly n slowly...
until mata aku bengkak...
its funny...
im alone...
without frenz..
without family...
people know me as happy go lucky boy but its just to cover my sadness...
they didnt try to understand me...
only illi dhiya always keep company me..
but..
time change...
she going bz day by day...
but i can blame her...
its call life..
i want to say to illi...
im really love u...
i hope our 1st date will run smoothly...
i will purpose u illi...
trust me...

intro

act aku nie muhammad shukri...
tp x rmai yg thu aku nie awie...
so,aku nk gtau la,nickname aku kat umah adalah awie...
bkan awie pnyanyi tu...
aku pn xthu cmna nma awie tu bleh lekat kat aku...
so,klau dgr org pnggli aku shuk or awie ke,jgn trkejut la...