"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Friday, August 28, 2009

bby ke...

...dh 3 4 ari dh ujan...
...aku still lg pikir nk balik ke x merdeka nie...
...huhu...

...aku ngan bby makin rapat...
...even dia dh ada bf...
...but dia adk aku...
...xslah aku nk rapat ngan adk aku...
...syg bby ketat2...
...do wat u want...
...i'll support u...
... :D ...

Tuesday, August 25, 2009

sahur




...td my bby kejut aku...
...pkul 5.15pg...
...aku bgn,g dapur...
....hidupkan api....
...tnggu mnyak panas...
...and then goreng ayam goreng serbuk chili yg aku perap smlm...

sebelum goreng >>>






...nie plak lepas goreng...
...hehehe...
...pas2 pe lg...
...aku mam la...
...sedap giler...

<<< lepas goreng






...aik...
...tulang pn amik gmbar gak...
...hehehe...
...nie lpas aku mam da...
...dh abis...
... :p ...

lepas mam >>>

penat = letih

...aku nk tulis blog...
...tp aku penat la...
...huhu...
...penat sgt2...
...esok time sahur je la aku tulis...
...hehehe...

Monday, August 24, 2009

6/10 is not bad

...smlm tito lena giler...
...pnat la katakan...
...aku wat burger sorg je...
...partner aku ada test...
...mmg pnat la...
...5 burger dan 5 hotdog...
...dan ada peningkatan...
...3 burger dan 3 hotdog berjaya dijual...
...6/10...
...wahhhh...
...not bad...
...ptg nie wat lagi...
...k la...
...aku nk mndy jap...
...nk ciap2 g keje...
...hehehe...
...nnt aku on9 balik kat cc aku...
... :D ...

Sunday, August 23, 2009

aku x smpai hati... :(

...aku rsa poket dh kering...
...xthu nk watpe...
...td mak aku k0l...
...rsa x smpi hati nk mntak duit kat mak aku...
...even family aku bkan la susah sgt...
...tp aku xnk mnyusahkan parents aku...
...air mata aku keluar tnpa disuruh msa ckap ngan mak aku...
...sedih giler...
...i miss my ma n abh so much...
...i love u ma...
...i love u abah...
...awie xnk ssahkan ma n abh...
...trima kasih ma n abh sbb snggup brsabar ngan awie...
...jasa dan pngorbanan ma n abah mmg awie xleh balas...
...dri kecik ma n abh ajar awie...
...smpilah awie besar cmni...
...abh byk ajar awie dlam mngenali diri sndiri...
...abah byk ajar awie psal kehidupan...
...abah byk suport awie ...
...abh byk bg nasihat kat awie...
...awie syg ma n abah sgt2....
...awie jnji...
...suatu ari nnt awie akan buat ma nabh rsa bngga ngan awie...
...awie jnji...
...awie akan tunaikan...
...thanx a lot...


p/s : msa tgh tulis blog nie,aku rsa sedih giler smpai kan aku x sedar aku mnagis...

Saturday, August 22, 2009

bedtime story for my bby...

...im chating with my bby...
...she fine...
...but she not in gud mood...
...so,i chill her...
...i tell her 1 love story...

the story like this

i say :
its about someone name S...
oneday,S meet L at chating box...
n S fall in love with L...
they getting better n closer..
until 1day...
S know that he has being cheating by L...
S try to call L but L not respond....
from that day...
S cry b4 he sleep..
eveyday...
everydy...
n finally S know the truth story...
L already fall in love with H...
s getting sad...
crying everynight b4 sleep...
until 1 day...
S meet F...
F treat S very well...
n S also care about F.
start from that day...
S never cry..
but...
S have to accept that F already have BF...
S say in he heart...
i'll wait 4 u F...
coz im love u very much F...
n S stillcontact with F...
S say,he will care about F n always suport F...
F make S hapy...

bby say :
i think.., F also love S...
even..., F got BF

i say :
rmmbr what S say...
he will wait 4 F

bby say:
hurmmnn...,
wat a nice story

i say :
yeah...
nice story but sad ending...
S never get what he want

bby say :
but...,
no matter who S for F..
F still
love S
cOZ
S is so kind hearted


i say :
is that really F love S???

bby say :
yes... but...
just as her bro...
tp lebih cket...
sbb S understand F

i say :
sjak F hadir lam idup S,S dh brenti nagis mlm2 sblm tito..
sbb F pham S...
wlaupn S bru knal F...
S always doakan S happy with her BF...

bby say :
F pun same... F say.., she feel so close to S..., each time..., they 2gether


then bby sleep...


p/s : like bedtime stories movie

not good start for our bisnes Is...

...seperti yg dirncang...
...aku jual burger kat kedai bwah...
...penat aku msak,is plak potong bhan2...
...drpd 20 biji hotdog n burger,only 2 burger n two hotdog sale...
...not bad Is...
...it just starting...
...never give up...

Friday, August 21, 2009

1st day puasa...(bgn sahur)

...hohoho...
...skrng kul 5.58 pg...
...azan tgh brkumandang menandakan bermula la satu hari yg penuh kelaparan bg yg x sahur ttp penuh dgn keberkatan...
...pg td ada org gerak aku sahur...
...adk angkat aku yg ddk kat perak...
...dia antar msg...
... "abang bngun sahur!" ...
...thanx adk kejut abg...
...syg adk ketat2...
... :) ...
...japg lam kul 12 nk kuar g beli barang utk jual burger...
...dak umah aku cadang nk g tesco...
...aku ikut je...
...kat mna murah,situ la aku g...
...hohoho...

i dont know what to do...

...aku rsa brslah la plak...
...tp aku btol2 mntak maaf kat adk aku nie...
...abg xde niat nk main kan prasaan adk...
...silap abg gak...
...tp lau adk ada prob,jgn la malu nk share ngan abg...
...adk still adk abg...
... :) ...
...syg adk...




p/s:opie,maafkan abg tau..

Thursday, August 20, 2009

love or not love

...i can wait it anymore...
...but i have to...
... :D ...
...oh GOD...
...please give me a good news...
...so that i happy...
... :) ...

..puasa..bisnes..love..life..kurus..raya..

puasa
...sedar x sedar dh nk puasa...
...so aku nk ucapkan slamat brpuasa kepada semua umat Islam...
...dgn pesanan jgn ponteng puasa...
...hoho...
bisnes
...bulan puasa nie gak aku ngan housemate aku nk jual burger...
...mula2 aku yg ckap kat dia...
...then dia plak kta dia pn trfikir gak cm2...
...so,sab2 or ahad nie ktorg nk kuar g beli ape yg ptut...
...xsbar plak nk start bisnes burger nie...
...tp ktorg bkan bkan buka kedai burger...
...doa2kan la...
love
...i think i fall in love for 3rd time...
...but still early to talk about...
...let she think deeply 1st...
...hoho...
...klau ada jodoh xke mna adk...
...igt 5%...
...ngeee...
.... :) ...
life
...life aku plak makin better...
...that what i hope...
...and it be...
kurus
...puasa kali nie klau bleh nk kurus skit...
...hehehe...
...hopefuly....
...tp klau time brbuka tu lantak 3 4 pingan mmg r x kurus....
... :D ...
raya
...of kos bila dh sebulan puasa msti la raya...
...haha...
...lmbat lg kot nk raya...
...nnt kita smbang lain...
...ngeee...
... :D ...

new love maybe..

...hohoho...
...i think i found a new love...
...but to early to say more...
...let time to decide that...
...but...
...i hope she agree...
... :) ...
...OMG...
...i dont know what to say...
...GOD,thanx very much...
... :) ...

Tuesday, August 18, 2009

mak cik kedai sebelah kapak aku!!!

...harap bka je kedai mkn seblh cc aku...
...tp ngan aku nie pn nk kapak gak...
...mmg r aku mrah...
...mna aku x marah...
...harga mahal giler...
...byangkan aku amik nasi putih je...
...harga rm 1...
...agak2 r...
...wei mak cik,nie bkan KL...
...nie Penang la...
...dh jutawan ke ko??? ...
...ko igt aku nie senang sgt ke??? ...
...aku nie mkn pn x ckup...
...tergamak ko....
...xper2...
...arinie hari ko...
...ari aku akan dtg...
...ko tnggu la...
...aku x penanh brdmdam ngan sapa2 stakat skrng...
...tp ngan ko aku brdmdam...
...aku thu ko kaya...
...tp agak2 r nk tindas org cm aku nie...
...ko igat aku xleh pe2 ke??? ...
...ko tgk la cmna kedai ko nnt...

...bz---blog aku---blog adk aku---adk baru...

...arinie aku bz sgt...
...ngan keje aku...
...td petang aku blik lewat skit sbb aku tlg adk aku wat blog...
...ngeee...
...skrng pkul 11.07 mlm...
...aku nk smbung skit lg psal blog dia...
...then aku nk edit blog aku plak...
...hoho...
...tido lewat lg la aku mlm nie...
...tp xpe...
... aku tlg adk aku nie nie ikhlas...
...bru 2 ari aku knal dia...
...hoho...
...tp nma adk pe ek??? ...
...adk x gtau lg nma adk...
... ??? ...

Monday, August 17, 2009

uitm oh uitm...

...arinie aku bz skit...
...aku nk isi borang uitm...
...tp yg x best nyer...
...web xleh masuk...
...dri kul 2 td aku try...
...skrng pkul 11.39 mlm...
...aku nk try skali lg la...
... :) ...
...mana la thu kot2 bleh...
...ngeee...
... :D ...

Saturday, August 15, 2009

uitm kuar borang...

...esok org streamyx tu nk dtg psang internet n set up semua...
...so,aku kna la ttup kedai awal...
...aku nk p BSN jap esok...
...nk beli no pin uitm...
...nk apply cos OM...
...hehehe...
...x sbar aku...
...ntah dpat ke x...
...klau rzeki,dpat la...
...pe pn...
...jgn give up...
...tu pesan abah aku...
... :) ...

Friday, August 14, 2009

boring tol la cmni...

...hampeh tol la....
...streamxy kat umah aku x psang ag...
...cmna aku nk on9 kt umah nie...
...nk main CSO...
...huhuhu...
...sedih r...
...xwat keje ke diorg...
...smlm aku ada k0l lyd...
...smbng ngan dia jap psal OM...
...hehehe...
...bgus r ko lyd...
... :P ...
...mmg aku nk amik OM...
...tgk je la nnt...

xtau nk ckap cmna...

...ermmm...
...sbnrnyer...
...cmna nk ckap ek...
...umah sewa aku dh nk psang streamxy...
...tu je la...
... :P ...

Wednesday, August 12, 2009

aku gumbira....

...arinie...
...aku hapy skit...
...td bru je mkn choco kek...
...akak mcd dpan umah aku tu yg bagi...
...smlm aku dh tido,segan gak la aku...
...aku tido dpan pntu sbb aku paan nk gna bilik aku...
...hehehe...
...pe pn,thanx akak...
...sedap kek tu....
...tghr td adk illi aku ada k0l aku...
...aku smbg2 ngan dia...
...semua dh settle...
...yg wat aku hapy lg,aku x ilang dia...
...aku syg adk2 aku...
...illi,mira n ekin...
...abg syg korng...
...muahhhhh....
... :) ...

Tuesday, August 11, 2009

im very2 sad right now...

...huhu...
...i cry before sleep...
...i finally know the truth...
...i can accept that...
...and...
...i had to accept that...
...whatelse i can do??? ...
...nobody care about me...
...nobody...
...haha...
...i have a lot of friends but nobody care about me...
...this my life...
...fully of sadness...

please la...dont do me like this!!!

...ntah la...
...pg td aku happy je...
...but...
...ptg td aku dh start sedey...
...i care about them...
...but they not thanx to me...
...ok...
...i know life sometime can be so cruel but please la...
...im just a normal person...
...nothing special with me...
...let me be like other...
...happy n love n be love...
...i dont want cry...
...i want to always smile...
...im plastik...
...im now not am i...
...please help me...

Monday, August 10, 2009

what should i do???

...si I nk berbaik ngan aku...
...but aku dh tawar hati si I nie...
...serius...
...aku akan lyan dia cam adk aku je...
...x lebih dri tu...
...aku nk cari awek yg btol2 bleh bg komitmen pada cinta...
...bkan yg cepat dpat n cepat pergi...
...sori klau ada yg trsingung...
...tp ini la aku...
...aku dh penat la!!! ...
...penat kna tipu!!!...
...penat mnunngu!!! ...
...aku nk yg kekal la wei!!! ...
...aku xnk yg kejap2 je!!! ...
...tlg la!!! ...

Sunday, August 9, 2009

what goes around come around

...salam...
...hehehe...
...pg td aku trlmbat buka cc aku...
...sori bos...
...hoho...
...smlm aku dpt k0l dr adk aku tu...
...mmg dia yg k0l aku...
...tp dia x ckap pe pn...
...ntah la...
...malu kot...
...biar kat dia la...
...bkan niat aku nk balas dendam...
...but...
...ape yg kita wat,akan patah balik kat kita...
...cam adk aku wat kt aku nie...
...but...
...aku x brdndam lngsung ngan dia...
...sama gak cam bdak yg slalu kcau adk mira aku tu...
...1 day,dia akan dpat blasan atas pe yg dia wat...
...hidup nie mmg cam2...
...what goes around come around...

Saturday, August 8, 2009

im wrong...that not she.

...huhu...
...smlm 1.36 pg,no adk angkat aku nie kol aku...
...aku jwab dgn hati yg happy...
...i thaugt it I,but im wrong...
...the owner of the no is not I...
..then i could not sleep...
...i cry slowly...
...n slowly...
...i wake up in morning...
...and do my projek...
...it work but still comot...
...but im very happy...
...let gone by gone...
...im still alive,n i will work hard in my life...
...i'll nevcr give up...
...never ever...

Friday, August 7, 2009

my artwork :)


....nie panda...
...aku try wat kat baju aku...
...jadi camni...



...hehehe...
...comot giler...
...bru 1st time wat...
...nnt aku tnjuk yg alin plak..
...wei lyd,nnt aku pos baju nie kat ko...
...hadiah dari aku...
... :p ...
...hoho...




...sblm aku lupa...
...nie gmbr keta baru aku...

Thursday, August 6, 2009

dapat but x berapa nk jadi...

...salam...
...hohoho...
...smlm aku smbng ngan gemi...
...byk gak persamaan kitaorg...
...dan dia ada bg aku cdangan untuk apply kos OM kat Uitm...
...adeih...
...aku bingung la nk pilih...
...aku nk pikir dlu...
...anyway..
...smlm...
...aku dh dpt kain net tu...
...kat nagoya...
...dan aku dh wat blok aku tu...
...but...
...x brapa nk jadi...
...1st time wat...
...tp kegagalan 1 permulaan...
...so,aku akan trus cuba smpi ciap projek aku tu...
...nnt dh ciap,aku akan tnjukkan pd korg...
...dan aku nk bg sehelai kepada gemi...
...hehehe...
...yg lain,aku nk try jual online...
... :) ...

Wednesday, August 5, 2009

bangu pagi dan aku tersnyum sndri..

...hehehe...
..bgn2 pg je aku trus trsnyum...
...maybe arini lebih baik dri smlm...
...dan mmber aku tu pn dh ok...
...hehehe...
...japg nk g beli kain satin (ye2 je kain satin,main petik je aku nie)....
...untuk wat blok...
...n then ciap la projek prtama aku yg bertajuk tee...
...hehehe...
...tee tu nnt aku nk bwak g interview...
...hope ada la kelebihan kat situ...
... :) ...

g beli bahan untk wat tee...

....hehehe....
...td dlm kul 8.15 mlm aku g Jusco...
...igt nk cari
hair dryer tp mahal2 la...
...so,aku beli gam n berus je...
...esok
cadang nk beli kain utk wat blok plak...
...ngeee...
...nnt aku tnjuk
tee yg aku wat tu...
...hope jadi la...
...aku arinie hidup cam biasa...
...td aku ada antar msj kat adk aku tu tp x dibalas...
...biarla...
...aku sygkan hubungan adk abg yg ktorg bina tu...
...dia jelah tmpat
aku mngadu selain adk mira...
...tp ntah la...
...aku xleh nk pksa
org...
...dan aku patut move on...
...dan projek prtama aku adalah nk
wat tee...
...ingat nk wat tee untuk adk aku tu...
...tp bday dia dh
dekat...
...maybe x smpat kot...
... :( ...
...but bday dia nnt aku
ttp wish dia...
...kerana 1 sebab...
...sebab dia adk aku...
...dan
aku syg dia...
... :) ...

cubaan wat tee...

...smlm aku ada wat tee (t-shit)...
...jd tp x brapa kemas la...
...aku pn bru g lam bidang tee nie...
...mlm nie igt nk kuar g beli kain nipis tu...
...hehehe...
...gam ngan berus pn kena beli gak...
...esok aku tnjuk tee yg dh siap...
...ngeee...

Tuesday, August 4, 2009

aku nk tutup myspace aku...

...smlm,sblm tido...
...aku ada trfikir nk ttup je ms aku...
...wlaupn byk kngan...
...tp lg byk prkara mnyakitkan hati...
...aku kna positif la...
...dan aku xkan ttup myspace aku...
...aku kna brani melangkah kehadapan...
...tp aku sedih coz 1 of my friend tgh sedey...
...nickname dia gemi...
...ntah la...
...aku tnya dia xnk jwab...
...maybe dia nk tenang dlu kot...
...pe2 pn ko jgn isau gemi...
...aku ada klau ko nk lepas geram ko...
...hehehe...

Monday, August 3, 2009

bangun pagi dan dunia here i come...

...salam...
...bila aku bgn pg td....
...aku rsa aku nie gembira sgt...
...maybe aku bertuah kot...
...psal adk aku tu...
...aku x mrah dia...
... :) ...
...dia still adk aku...
...walau ape pn...
... :) ...
...ptg smlm aku g gym...
...tgn aku sakit2 la...
...tp sehari 2 ok la balik...
...hehehe...
...smlm aku ngan band The Lamdha g jamming...
...balik dlm pkul 12.30 kot...
...tp kitaorg masih rindu acap la...
...vokalis xde,camna nk nyanyi...
...so,kitaorg bantai je...
...hahaha...
...balik tu aku g beli dvd harry potter n dvd land of lost...
...hehehe...
...cadang mlm nie nk tgk 2 2 citer tu...

makna adk kepada aku...

...bg aku...
...aku xksah...
...sbb skali dia jd adk aku,slama tu la aku jga dia..
...x kisah la pe yg dia dh wat kat aku...
...dan aku alwways nk semua adk aku happy...
... :) ...

ayat yg aku paling xleh lupa keluar dari mulut dia.

..."abg,jgn tnggalkan adk"...

...but,dia plak yg tnggalkan aku...

Sunday, August 2, 2009

impian aku musnah..

...aku bru dapat info dari akak kesayangan aku...
...and...
...aku xthu aku ditipu...
..nywhre thanx akak prima...
...aku pling x ska org yg x jujur...
...tp ape aku bleh buat...
...ini la kehidupan...
...and impian aku nk purpose dia pn turut sama musnah...
...aku bleh trima but at least tell me the truth...
=..(

org kedua yg aku sg tipu aku...

...i dont know what to do...
...but...
...she already choose him to be with...
...arggghhhh....
...wat the hell...
...but i have to accept all this...
...Allah know what the best for me...
...but..
...i wish...
...she will tell me the truth...
...because...
...im still her brothers...
...and...
...i will know it sooner or later...


...abg just doakan adk abg nie berjaya...
...bahagia n gembira selalu...
...wlapun pun abg merana...
...aku x ksah...
...mmg nie takdir hidup aku...
...always kena tipu...
...and...
...aku dh biasa kena tipu...
...aku nie skrng dh xde hati n prasaan lg...
...tmbahan...
...kena tipu dgn org yg disayangi...
...aku xleh nk watpe dh...
...aku just bleh doa,Allah bg aku peluang...
...peluang untk aku bahagia...
...sbb sekali aku dpat org yg syg aku...
...aku mmg syg dia walau pe pn yg dia wat kat aku...


...and...
...start from today...
...i will face my life alone...
...let me cry or laugh alone...
...because...
...it already write that im alone...
... =..) crying ...
...without anyone...


...thanx for anything that u give to me...
...just enjoy ur life...
...im here anytimes you want...
...do what u like to me...
...because...
...i have nothing to give...
...im useless to you...
...im just rubbish to you...

Saturday, August 1, 2009

to malayapark : aku mntak maaf.

...kepada malayapark.com...
...aku mntak maaf...
...aku thu aku salah...
...aku xkan wat lg cm2...