"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Saturday, August 21, 2010

..camna nak buat bingkai gambar dari kotak dan majalah..

..kotak nie ada guna ke?..
..msty la..
..kita potong kotak tu cam contoh kat bwah nie..

..(nie tuk yg depan : border dia besar tp saiz still sama)..

..(nie plak tu yg belakang : border dia kecil tp saiz yg sma)..


..then kita guna majalah plak..ikut ske la majalah pe pn..


..amik majalah td tu dan balutkan bingkai yg kita dh potong td cmni..


..akhir skali msty jdi camni..


..kemudian amik bingkai depan dan dicamtumkan dengan bingkai belakang..
..akan jadi cam kat bwah nie..
(pandangan belakang)


(pandangan hadapan)

..senang je kan??..
..cuba la....



(yg frame bwah nie just gna surat khabar lama tu balut bingkai dia..tp still cantik)

(korang bleh gak try lam bentuk kegemaran korang..aku ada wat bntuk segi 3)



..itu je kali nie..pe mimpi aku nie tunjuk cara wat bingkai gambar..lalala..aku mmg minat bnda2..camni..nk wat camna..hahaha..selamat mencuba.. :D




0 comments: