"kalau aku boleh buat orang di sekeliling aku gembira,aku juga akan gembira walaupun aku sebenarnya derita"

aku tulis apa yg aku rsa,apa yg aku alami n apa yg aku rsa berkaitan ngan aku wlpn bnda tu ada kna mngena ngan org lain..

Friday, February 17, 2012

minggu suka duka

..salam..

minggu nie aku nk citer la skit aper yg aku wat..hee..okok, aku start ngan ari ahad la, 


!!ahad!! 
aritu, ada kursus tuk dak DIP5 n DIP6..sal game, methodology, and cmna nk wat game la, tp sal sistem pun best juga..aku p dewan tu, dok dgr penceramah tu dok bg ceramah sal game, cool beb dia..sku dgr pun xde la tido sbb mmg best..tp msuk penceramah kedua dan ketiga, aku dh start ngatuk..dia punya presentation skill mmg out la sbb dia programmer, bukan lecture cam penceramah yg no 1 td..then pkul 1 rehat, tnggu makanan punya la lama, then last skali dpat gak mkan..aku amik 2 bungkus, sbb dh xabes..yg aku tension tu, slamber je dak2 kos len amik makanan yg xabes, xminta plak tu..huuu


!!isnin!!
ok isnin plak just klas cam besa, ada 2 kelas je..so, aku just fokus la, cuma ssah skit nk dpat an cara yg terbaik tuk algo tu, aku cam tension ngan subjek tu sbb lctere kurang skit ngajar..spnjang blaja algo, cuma 2 3 kali je dia tnjuk at papan putih tu koding, tu pun yg simple, lam haty aku, law simple camtu, aku pun bleh ajar..tp dia lctere, so aku relax je la..aku ngan koding nie, kira mmg makanan aku la walaupun aku xhebat sgt koding..


!!selasa!!
selasa aku dapat offer dari ms teoh tuk jd crew at 3rd kedah education expo..aku mmg excited, sbb miss ckap, kreteria pertama yg nk tgk ialah speking..amik ko, speaking kowt, aku bleh pham aper yg org ckap lam english tp nk blas alik tu ssah skit la, mau ketaq aku jawab..tp aku anggap nie sbg pngalaman la..so, aku ckap, aku agee la nk jd crew tu..


!!rabu!!
rabu xde pape yg best, cuma da midterm statistik la..hahaha..mmg best jwab sbb my partner xbwa calculator, so, pkat2 share calculator aku..siap tnggl jwapan ag at calculator, heee...kantoi sudah..tp aku bleh jwab midterm tu, mmg best la..then ada quiz hci, aku pun tkut nk jwab quiz hci nie, tp aku cool je jwab walaupun haty aku neves..last2 dpat soalan, tgk, ala, senang giler soalan nie.. ;)


!!khamis!!
khamis ada midterm tuk subjek human computer interaction(hci)..seyes sblm g klas tu, aku dok dpan komputer pkul 6 pagi smpi la pkul 8 pg, wat nota hci..so, aku kira lucky la sbb strategi aku tuk midterm hci nie amat2 menjadi..walaupun aku x jwab satu soalan, tp aku ttp puas hati sbb aku xgagal..hci nie kena byk baca, cam lectere aku ckap yg hci nie cam blaja law ataupun undang2..hahaha..kira time midterm tu aku kuar awl la ngan partner aku..then trus alik umah sewa dia..lepak2 jap, then trus blik alor star..dh smpi alor star tu , miss teoh msg dia nk jmpa aku..huuu..sal part time tu la..aku ckap aku ada at alor star, then dia sruh email dia borang2 tuk jd crew tu..bila aku reply bnda tu, ada msg msuk ckap aku dh terpilih jd crew tuk expo tu..so, aku pun gembira sgt la, sbb dpat duit, and dapat pengalaman baru.. ;P


sblm aku brenti menaip nie, aku nk share kata2 semangat yg wat aku berjaya lalui minggu sukar nie..hope dpat bakar smgat korg gak..




so, itu sje tuk minggu nie..semoga xmeluat bce..pape pun, thanx sbb singgah blog nie.. =)

0 comments: